Τα σκυλιά (του ΣΥΡΙΖΑ) γαβγίζουν, το καραβάνι (του Κυριάκου) προχωρά!

1966
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Σε Παρίσι - Βερολίνο ο Μητσοτάκης

Η χώρα φλέγεται, από ασυνήθιστα πολλές πυρκαγιές, αρκετές από τις οποίες εκδηλώθηκαν σε ασυνήθιστα περίεργες ώρες. Ξημερώματα.
Ευτυχώς, μέχρι στιγμής! δεν υπάρχει όχι «Μάτι», αλλά ούτε νεκρός. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ενεργήσει εξαιρετικά ως τώρα, κάτω από εμφανώς διαφορετικές οδηγίες και εντολές και σίγουρα με άλλους ανθρώπους στο τιμόνι.

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Κι αυτό είναι το μόνο που έχει αλλάξει. Πρόκειται για το ίδιο κράτος, με το ίδιο προσωπικό, περίπου τα ίδια μέσα και τα ίδια επιχειρησιακά σχέδια. Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε 35 μέρες. Μόνο οι ηγεσίες. Οι άνθρωποι που δουλεύουν και καθοδηγούν. Όλα τα άλλα είναι ίδια. Και δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.
Κι όμως το αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, είναι εντελώς διαφορετικό. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την «κλιματική αλλαγή» και την αυθαίρετη δόμηση, ευτυχώς δεν υπάρχει νεκρός. Οι αρχές πέραν των υπεράνθρωπων προσπαθειών στο επιχειρησιακό πεδίο, ενήργησαν με νου, σύνεση και υπευθυνότητα . Φρόντισαν να εκκενωθούν με σχέδιο και ψυχραιμία, όλες οι κατοικημένες περιοχές που κινδύνευαν.
Κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν δεν υπήρχαν οι εκκενώσεις περιοχών. Όλοι ξέρουμε όμως τι συνέβη πριν από 1 χρόνο στο Μάτι, το οποίο δεν εκκενώθηκε ποτέ.
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, παρατηρεί κανείς-κυρίως-στον «διαδικτυακό στρατό» των ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συγκεκριμένους πρώην ή νυν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συμμετέχουν σε ένα παράταιρο παίγνιο. Η συμπεριφορά τους, προσπαθεί να κάνει την «τρίχα τριχιά», δίνοντας ταυτοχρόνως την εντύπωση, ότι υπάρχει στενοχώρια. Γιατί δεν έχει υπάρξει όχι μόνο η «ρεβάνς για το Μάτι», αλλά-μέχρι στιγμής- δεν έχει υπάρξει, ούτε ένα θύμα.
Η γελοιότητα όμως έχει απλωθεί παντού: Συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, εγκαλώντας τον ΠΘ ότι συνεχίζει τις διακοπές του, ενώ καίγεται η χώρα ή ότι ο Υπ. Εσωτερικών «ποστάρει» από τις διακοπές του, σαν να …βρισκόταν στο γραφείο του!
Ο Κ. Μητσοτάκης επέστρεψε και στις 18.30 προεδρεύει σύσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων. Ο Τ. Θεοδωρικάκος είναι από νωρίς στο γραφείο του και μεταβαίνει στην Εύβοια. Και παράλληλα η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά το «σύστημα της Κουμουνδούρου» κάνει αντιπολίτευση με fake news και «εκδικητική» διάθεση. Ενώ ο Α. Τσίπρας συμμετέχει και… συμπαρίσταται ανεβάζοντας φωτογραφίες από τις διακοπές του στην Βαρκελώνη. Τις οποίες δεν έχει φανεί να του έχει περάσει από το νου, να τις διακόψει.