Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, για το γεγονός ότι η συζήτηση για τις Ευρωεκλογές δεν έχει μέχρι τώρα καθόλου ως θέμα το ευρωπαϊκό διακύβευμα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Ναυτεμπορική TV και στον δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θεωρεί επαρκή τα ευρωψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, στα οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνονται να προηγούνται «διασημότητες» είτε από τον καλλιτεχνικό χώρο, είτε από τον αθλητικό και σε κάθε περίπτωση, τα λεγόμενα μη-πολιτικά πρόσωπα, ο κύριος Τεμπονέρας θέλοντας να αποφύγει το ερώτημα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που η συζήτηση δεν περιλαμβάνει καν τα ευρωπαϊκά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Τεμπονέρας είπε ότι «με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι στις Ευρωπαϊκές αυτές εκλογές, που πλησιάζουν σε ενάμιση μήνα, έχουμε κάνει ελάχιστη συζήτηση στη χώρα, για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη. Πολύ δε περισσότερο, που ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και ο πόλεμος στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή, είναι στη γειτονιά και επηρεάζει και την καθημερινότητα των πολιτών μέσα στη χώρα, κατά πολύ άμεσο τρόπο». Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι η παραδοχή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι πόλεμοι στη γειτονιά μας επηρεάζουν πράγματι την καθημερινότητα των πολιτών και με πολύ άμεσο τρόπο. Μέχρι τώρα οι επιπτώσεις των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή -σύμφωνα πάντα με το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ- ουδεμία σχέση είχαν για τις ανατιμήσεις προϊόντων και την ακρίβεια, καθώς είχαν καταλήξει ότι για την ακρίβεια ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλώντας το φαινόμενο μάλιστα ως «ακρίβεια Μητσοτάκη».

Ενδιαφέρον όμως έχει η απάντηση του κυρίου Τεμπονέρα, στην επιμονή του δημοσιογράφου να κάνει αξιολογική κρίση, καθώς ο κύριος Τεμπονέρας αποκάλεσε προβληματική την εκλογή των «διασημοτήτων» ως ευρωβουλευτές. Συγκεκριμένα, ο κύριος Τεμπονέρας είπε «προφανώς θεωρώ προβληματική την εκλογή των προσώπων με τον τρόπο με τον οποίον γίνεται, γιατί ακριβώς η αναγνωρισιμότητα προφανώς παίζει τον ρόλο της -όταν μιλάμε για μια περιφέρεια στην επικράτεια ουσιαστικά- και αυτό καταλαβαίνετε ότι ευνοεί πάρα πολλές φορές, την εκλογή ανθρώπων οι οποίοι είναι προβεβλημένοι, είτε είναι στην τηλεόραση και ούτω καθ' εξής». Είναι άγνωστο εάν έχει πληροφορηθεί την κατάταξη της δημοφιλίας των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δυο πρώτες θέσεις έχουν καταληφθεί ακριβώς από τέτοια πρόσωπα: την Σοφία Μπεκατώρου και τον καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά! Δυο «φάουλ» αναφορικά με τη γραμμή, σημείωσε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Μάλλον ο κύριος Τεμπονέρας, δεν γλιτώνει τη θυμωμένη ανάρτηση Πολάκη, η οποία θα ξεκινά με το γνωστό στυλ, «ΑΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ».

Η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα

Τάκης Σπηλιόπουλος: «Θεωρείτε ότι τα ψηφοδέλτια -όχι κατ' ανάγκη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των κομμάτων-, με τις επιλογές προβεβλημένων, λαμπερών προσώπων -τηλεπαρουσιαστών, ηθοποιών, τραγουδιστών, πρώην αθλητών-, είναι επαρκή; Δείχνει να επιβραβεύεται αυτή η επιλογή στις δημοσκοπήσεις, από τους πολίτες. Ξαναλέω, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επαρκής εικόνα, για να διαχειριστεί η ελληνική ομάδα των ευρωβουλευτών, αυτό το καινούριο δύσκολο τοπίο στην Ευρώπη;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Πρέπει να σας πω ότι με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι στις Ευρωπαϊκές αυτές εκλογές, που πλησιάζουν σε ενάμιση μήνα, έχουμε κάνει ελάχιστη συζήτηση στη χώρα, για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη. Πολύ δε περισσότερο, που ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και ο πόλεμος στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή, είναι στη γειτονιά και επηρεάζει και την καθημερινότητα των πολιτών μέσα στη χώρα, κατά πολύ άμεσο τρόπο. Από εκεί και πέρα βεβαίως, υπάρχουν άλλα ζητήματα όπως είναι το μεταναστευτικό, όπως είναι η κλιματική κρίση, όπως είναι ζητήματα οικονομίας ακριβώς τα οποία πρέπει να τα κουβεντιάσουμε και να δούμε ποια Ευρώπη θέλουμε, σε ποια κατεύθυνση, με ποιες προτεραιότητες, με ποια στρατηγική αυτονομία και ούτω καθ' εξής. Από εκεί και πέρα -».

Τάκης Σπηλιόπουλος: «Σύμφωνοι. Όμως το ερώτημα δεν το απαντάτε».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Απαντάω στο ερώτημά σας λοιπόν. Προφανώς θεωρώ προβληματική την εκλογή των προσώπων με τον τρόπο με τον οποίον γίνεται, γιατί ακριβώς η αναγνωρισιμότητα προφανώς παίζει τον ρόλο της -όταν μιλάμε για μια περιφέρεια στην επικράτεια ουσιαστικά- και αυτό καταλαβαίνετε ότι ευνοεί πάρα πολλές φορές, την εκλογή ανθρώπων οι οποίοι είναι προβεβλημένοι, είτε είναι στην τηλεόραση και ούτω καθ' εξής. Βέβαια, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι πολλοί άνθρωποι απ' αυτούς είναι αξιόλογοι, είναι πετυχημένοι στον επαγγελματικό τους χώρο και άρα, συνεπώς μπορούν να έχουν μια οπτική για τα πράγματα και να συνεισφέρουν στην Ευρωβουλή, μέσα απ' τη θητεία τους. Από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι πρέπει να κουβεντιάσουμε κυρίως για τις πολιτικές προτάσεις και τα προγράμματα και πρέπει οι υποψήφιοι εκεί να εστιάσουν περισσότεροι και όχι στα παραπολιτικά ζητήματα, ή άλλα ζητήματα που λίγο αφορούν την Ευρώπη του αύριο».