Αιχμές κατά των χειρισμών του κόμματός του άφησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη χθεσινή του παρουσία σε πάνελ του Attica TV. Συγκεκριμένα, ο κύριος Σπίρτζης έκανε λόγο για αποτυχία του σχετικού νόμου, να μπλοκάρει το κόμμα των «Σπαρτιατών» προτού εισέλθει στη Βουλή, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «και επειδή δεν κρύβω τα λόγια μου νομίζω ότι ή συνειδητά ένα κόμμα, επειδή δεν πιστεύει σε αυτόν τον νόμο, δεν καταθέτει ένσταση, ή αν θέλει να καταθέσει, δείχνει ότι οργανωτικά τουλάχιστον δεν έχει μια συγκροτημένη λειτουργία, έτσι; Για το κόμμα μου μιλάω».

Η αιτίαση ότι ο νόμος απέτυχε επειδή οι «Σπαρτιάτες» κατάφεραν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο κατά τις εθνικές εκλογές είναι αστεία, καθώς το κόμμα «Σπαρτιάτες» εμφανίστηκε «από το πουθενά» πέρυσι, λίγες ημέρες αφότου ο Άρειος Πάγος μπλόκαρε το επίσημο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν υπήρχε χρόνος να τεκμηριωθεί νομικά η κατηγορία ότι πράγματι επρόκειτο για κόμμα-κέλυφος με de facto αρχηγό το καταδικασμένο πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Εντούτοις, ο ίδιος νόμος -που για τον κύριο Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε- ήταν το εργαλείο το οποίο χρησιμοποίησε το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να μπλοκάρει την κάθοδο των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές.

Για την εκπρόθεσμη επιστολή -αντί υπομνήματος- του ΣΥΡΙΖΑ προς το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, ο κύριος Σπίρτζης αφήνει ξεκάθαρη αιχμή, καθώς η μια εκ των δυο συνθηκών, εκ των πραγμάτων δεν δύναται να ισχύει: όταν ένα κόμμα συνειδητά δεν καταθέτει υπόμνημα «επειδή δεν πιστεύει σε αυτόν τον νόμο» -αλλά στέλνει σχετική επιστολή 3 ημέρες εκπρόθεσμα- και παρά ταύτα, με βάση τον συγκεκριμένο νόμο επιτυγχάνεται το κόψιμο των «Σπαρτιατών», το κόμμα το οποίο «δεν πιστεύει στον νόμο» είναι de facto για τα πανηγύρια. Συνεπώς, η δεύτερη συνθήκη είναι και η πραγματική θέση του Χρήστου Σπίρτζη: «ή αν θέλει να καταθέσει, δείχνει ότι οργανωτικά τουλάχιστον δεν έχει μια συγκροτημένη λειτουργία». Και προφανώς περί αυτού πρόκειται, καθώς ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα εμπρόθεσμα, αλλά απέστειλε μια επιστολή 3 ημέρες εκτός της προθεσμίας.

Αιχμές και για το lifestyle

Ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «εδώ βλέπουμε να γίνεται ένας "πόλεμος" για δευτερεύουσας σημασίας θέματα, αν θέλετε, κατά την άποψή μου, η πολιτική να υποχωρεί σε σχέση με το lifestyle επίσης από την πλειοψηφία των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές και νομίζω ότι αυτό έχει οδηγήσει πάρα πολύ κόσμο στο να είναι απογοητευμένος. Άρα, αυτό που βλέπω εγώ και αυτό που με ανησυχεί είναι πως ο προοδευτικός κόσμος, ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας θα μπορέσει να αποτελέσει, το έχω πει πάρα πολλές φορές, την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και πως θα υλοποιηθεί αυτό». Η κριτική είναι σαφέστατη και έχει ως στόχο της κυρίως τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος επέλεξε να κάνει κρουαζιέρα στα νησιά με ένα πολυτελέστατο σκάφος, σταματώντας από νησί σε νησί και δίνοντας συνεχώς συνεντεύξεις σε ενημερωτικές εκπομπές με τουριστική περιβολή, με θέα πάντοτε τις ομορφιές των νησιών μας. Εάν πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης θελήσει να αλλάξει καριέρα και φτιάξει μια δική του ταξιδιωτική εκπομπή, θα κάνει πάταγο. Τρέμε Ευτύχη Μπλέτσα!