Ηθελα να ξεφύγω από το βαρύ κλίμα που δημιούργησαν οι ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή και με μικρή χρονοκαθυστέρηση αποφάσισα να γράψω μερικές φράσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο πολλοί από εμάς που αμφισβητούσαμε την πολιτική επάρκειά του μάλλον θα επιβεβαιωθούμε σύντομα. Ηταν ζήτημα χρόνου η ανεπάρκεια και η άγνοια, έστω για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες, να γίνει αντιληπτές και να κατανοήσουν όλοι τι συμβαίνει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προτάσσει τον τραμπικό λαϊκισμό και τη lifestyle καμπάνια του.

Οσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη ότι προτεραιότητά του –αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση– είναι να ανέβουν οι δαπάνες για την Υγεία στο... 5% του ΑΕΠ, είναι φυσιολογικό να δημιούργησαν προβληματισμό στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σάλο στην κοινή γνώμη.

Η πρωτοφανής πολιτική γκάφα του «Κουστό της πολιτικής», ο οποίος συνεχίζει να περιοδεύει σαν να πρόκειται για καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου χαμογελώντας στην κάμερα για τις αναρτήσεις που κάνει στα social media, γύρισε μπούμερανγκ για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Πρώην σύντροφοι του Στέφανου Κασσελάκη, τα στελέχη της Νέα Αριστεράς ξαναθυμήθηκαν ότι το 2021 η δημόσια δαπάνη για την Υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ κατά τα επόμενα έτη «κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα» και ανέφεραν ακόμα ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόσχεσή του ήταν για δαπάνες 7,7% για τη δημόσια Υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέθεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι το 2022 οι δαπάνες για την Υγεία ήταν στο 5,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και «τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ενώ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για την άγνοια αλλά και για το... κότερό του!

Ολα αυτά ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβούν. Η πολιτική άγνοια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής. Υποτίθεται ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός και δεν γνωρίζει ούτε τα αυτονόητα. Υποτίθεται ότι θέλει να παρουσιαστεί ως διάδοχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν ξέρει ούτε τα βασικά!

Οπως είναι φυσικό, κατόπιν όλων τούτων, στην Κουμουνδούρου τρέχουν και δεν φτάνουν... Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε λάθος ένα νούμερο. Το πρόβλημα είναι ότι η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τις δαπάνες για την Υγεία επιβεβαιώνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι είναι επιφανειακή και εξαιρετικά επικίνδυνη η ενασχόλησή του με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Και φυσικά, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει πλέον ότι καλό θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να μη μιλάει πολύ για τα πολιτικά θέματα. Να μιλάει μόνο σε εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, επειδή αυτές του ταιριάζουν και επειδή σε αυτές τις εκπομπές δεν είναι σε θέση κάποιος να τον στριμώξει για τα δύσκολα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.

Ετσι, στο θέμα με την άγνοια και την άστοχη δήλωσή του, ο συναγερμός στην Κουμουνδούρου οδήγησε σε ένα δεύτερο, μεγαλύτερο λάθος. Στην προσπάθεια διόρθωσης, η οποία κατέληξε σε πολιτικό και επικοινωνιακό φιάσκο. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του και, μέσα στον πανικό του, υιοθέτησε fake news κατά της Βίκυς Φλέσσα, ενώ, για να αλλάξει ατζέντα η επικαιρότητα από τη μεγαλειώδη... γκάφα του, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι απλή. Αναδεικνύει όλες τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και επιβεβαιώνει ότι η ασχετοσύνη είναι πολύ επικίνδυνη όταν αφορά αρχηγούς κομμάτων. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά με όλα όσα συμβαίνουν. Δεξιά και αριστερά. Γι’ αυτό επισημαίνω ότι οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες. Να μην τις πάρει κανένας αψήφιστα. Να μην τις πάρει κανένας στην πλάκα για να δοκιμάσει κόμματα που είναι επικίνδυνα για την πορεία και τη σταθερότητα της χώρας. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους...