Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διακοπές για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αν και ακόμα ορισμένοι συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός αστικών κέντρων, να δούμε μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία, αλλά απέχει πολύ από τη μίζερη εικόνα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ότι υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για να δούμε λοιπόν σε πραγματικούς αριθμούς τι συνέβη αυτό το Πάσχα και γιατί άδειασε η Αθήνα. Ολα τα πλοία από τη Μεγάλη Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο της Ανάστασης αναχώρησαν με 100% πληρότητα. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη Μεγάλη Παρασκευή ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα και από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα. Από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίστηκαν 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Την ίδια στιγμή, από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι και το Σάββατο της Ανάστασης πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρήθηκε και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Αυξημένα ήταν και τα δρομολόγια από το σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, καθώς ξεπέρασαν τη Μεγάλη Εβδομάδα τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ μεγάλες πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Ολα τα αεροπλάνα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο της Ανάστασης είχαν πληρότητα 100%. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων ήταν 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις, ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν 504 (αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για την Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις (261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Οσον αφορά τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, από την Αθήνα έφυγαν περίπου 600.000 αυτοκίνητα από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο της Ανάστασης. Ο αριθμός προκύπτει από τις διελεύσεις των οχημάτων από τα διόδια. Εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος όρος των επιβατών σε κάθε αυτοκίνητο ήταν τρία άτομα, προκύπτει ότι από την Αθήνα έφυγαν μόνο οδικώς περίπου 1,8 εκατομμύρια πολίτες!

Τι δείχνουν τα στοιχεία τα οποία είναι επίσημα και προέρχονται από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τα διόδια, άρα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης; Οτι στην Ελλάδα η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Δείχνουν επίσης ότι δεν υπάρχει η εικόνα της μιζέριας και της φτώχειας που σκοπίμως καλλιεργούν για να δυσφημήσουν την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν οικογένειες που τα φέρνουν δύσκολα πέρα. Υποστηρίζω όμως ότι έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, παρά την ακρίβεια σε καύσιμα και εισιτήρια, και επισημαίνω επίσης ότι σε καμία περίπτωση η κατάσταση της μιζέριας για την οποία διαμαρτύρονται ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα στη χώρα. Ετσι έχουν τα πράγματα και σε όποιον δεν αρέσει να ρίξει άλλη μια ματιά στα επίσημα στοιχεία. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους...