Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και αρκετές συναντήσεις με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχει αυτήν την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα της περιφέρειας και να πάρει κλίμα ο πρωθυπουργός για το τι επικρατεί στους πολίτες. Την προηγούμενη εβδομάδα είδε βουλευτές από διάφορες περιφέρειες, ενώ πριν από τρεις ημέρες είδε βουλευτές από νομούς της Μακεδονίας και της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα που προέκυψαν είναι πως υπάρχουν παράπονα των βουλευτών για συγκεκριμένους υπουργούς και υφυπουργούς και αυτό φυσικά θα παίξει το ρόλο του όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό που αποκομίζουν κάποιοι βουλευτές είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία των συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου και με αυτά τα πρόσωπα θα πάει η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αλλωστε, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί άλλο πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να παίξει το ρόλο αυτόν με τόσο μεγάλη επιτυχία. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν ένα κεντρικό πρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο γνώριζε καλύτερα από τον καθένα την ανθρωπογεωγραφία της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ηταν εξαιρετικά αποτελεσματικός και έβρισκε λύσεις για όλα. Σήμερα, ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Γρηγόρη Δημητριάδη έχουν μοιραστεί διότι έτσι αποφάσισε ο πρωθυπουργός, ώστε να μπορούν να συνεννοούνται οι βουλευτές και να ακούγονται οι εισηγήσεις και τα παράπονά τους.

Αυτά τα ολίγα σε σχέση με όσα κυκλοφορούν για αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκοπεύει τώρα να αλλάξει τη δομή της κυβέρνησης και της λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου. Κρατήστε την πληροφορία και θα με θυμηθείτε...

Την ίδια στιγμή, 202.556 εγγραφές είχε η πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, νούμερο που θεωρείται πολύ ικανοποιητικό για το υπουργείο Εσωτερικών, παρότι υπήρξαν αμφιβολίες για την εγγραφή ψηφοφόρων απ’ όλο τον κόσμο λόγω της διαρροής των e-mails που έγινε προς το γραφείο της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η προθεσμία εγγραφής στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας και, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, εγγράφησαν 153.282 εκλογείς εντός επικράτειας και 49.274 Ελληνες με δικαίωμα ψήφου από 128 χώρες.

Παρά τον πόλεμο που εξαπέλυσε λυσσαλέα η αντιπολίτευση, τελικά η διαδικασία όσον αφορά τις αιτήσεις έχει πάει πάρα πολύ καλά. Και ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων είναι αρκετά μεγάλος και η διαδικασία δεν έχει προβλήματα. Πολύ εύκολα οι ενδιαφερόμενοι μπήκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα και κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία τους.

Αυτήν την επιτυχία πρέπει να την πιστώσουμε στη Νίκη Κεραμέως. Πίστεψε στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, τη στήριξε, έδωσε μάχες και βγήκε κερδισμένη. Οπως πρέπει να την πιστώσουμε και στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος με εντολή του Κυριάκου μετέβη στον Καναδά και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να στηρίξει το εγχείρημα της επιστολικής ψήφου και να ενημερώσει τους χιλιάδες ομογενείς μας.

Αλλά και συνολικά η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν σημαντική. Στη μάχη της ενημέρωσης (και εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου) ρίχτηκαν αρκετοί υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου. Ας ελπίσουμε ότι η διαδικασία αυτή θα έρθει στη Βουλή ώστε να μπορούν να ψηφίσουν χιλιάδες Ελληνες με τον τρόπο αυτόν και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι σημαντικό να δίνεται αυτή η δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις κάλπες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους!