Ο Μάκης Βορίδης βρέθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega και άσκησε μια ομολογουμένως απολαυστική κριτική κατά του Στεφάνου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, τις ελάχιστες φορές που μιλά πολιτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τρέχουν στην Κουμουνδούρου για να βγάζουν διορθωτικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις πολιτικές θέσεις του Στεφάνου Κασσελάκη και τη περιοδεία - βόλτα με το σκάφος σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, ο Μάκης Βορίδης ήταν εξαιρετικά δηκτικός. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά ελάχιστα πολιτικά και όταν το κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει από πίσω δέκα επιδιορθωτικές δηλώσεις για να καλύψει προφανώς τις γκάφες και την άγνοια του. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Όποτε πάει να μιλήσει για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα, πρέπει να βγάλει από πίσω και δέκα επανορθωτικές και διορθωτικές ανακοινώσεις».

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ο Μάκης Βορίδης θύμισε το λάθος του Στεφάνου Κασσελάκη με τις δαπάνες της υγείας. Πριν λίγες ημέρες σε μια προσπάθεια του να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι δαπάνες για την υγεία θα πρέπει να ξεπερνούν το 5% του ΑΕΠ και δεσμεύτηκε να το υλοποιήσει όταν γίνει πρωθυπουργός. Μικρή λεπτομέρεια βέβαια ότι οι δαπάνες της υγείας όχι μόνο αυξήθηκαν τα τελευταία έτη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά βρίσκονται πάνω από το 5% και συγκεκριμένα στο 5,8% του ΑΕΠ. Θυμίζουμε εδώ βέβαια ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 οι δαπάνες για το ΕΣΥ είχαν πέσει στο χαμηλότερο σημείο της δεκαετίας. Λίγο μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε διορθωτική ανακοίνωση προσπαθώντας να καλύψει την αβάσταχτη ελαφρότητα Κασσελάκη.

Έτσι, αναφέροντας το ανώτερο παράδειγμα, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κάθε φορά που μιλάει, όπως για την Υγεία, χρειάζονται 5 διευκρινιστικές δηλώσεις». Φυσικά ο Μάκης Βορίδης μιλά πολιτικά ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης περιορίζεται σε λαικίστικες κορώνες και επικοινωνιακά τεχνάσματα από τις ΗΠΑ. Κάτι τέτοια βλέπουν στην Κουμουνδούρου και τραβάνε τα μαλλιά τους.