Δεν έχουν τελειωμό οι γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτήν τη φορά η νέα γκάφα αφορά την Υγεία, αποκαλύπτοντας ότι πετάει στον αέρα διάφορα νούμερα και μοιράζει δισεκατομμύρια μήπως τσιμπήσει κάποιος ψηφοφόρος όπως έγινε και το 2015 με τις «αυταπάτες» του Αλέξη Τσίπρα. Μέσα σε μια ημέρα κατάφερε να προτείνει μείωση των δαπανών για την Υγεία με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στη συνέχεια να τις αυξήσει περισσότερο και από το ποσοστό που προβλέπουν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε δηλαδή να… πλειοδοτήσει σε βάρος των εξαγγελιών του ίδιου του κόμματός του, δηλαδή του ίδιου του εαυτού του. Και όλα αυτά αφού βρέθηκε στριμωγμένος μέσα από τις αποκαλύψεις του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος επανήλθε αποκαλύπτοντας και τη δεύτερη γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, ο Στέφανος Κασσελάκης στο Open μίλησε για την ανάγκη οι δαπάνες στην Υγεία να πάνε στο 5% με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά άμεσα, αποσαφηνίζοντας ότι οι δαπάνες στον τομέα αυτόν για το 2024 υπολογίζονται ήδη στο 5,8%, αδειάζοντας τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος στη συνέχεια επανήλθε υποστηρίζοντας, μέσω –τι άλλο– ανάρτησης, τα εξής:

«Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού».

Μάλιστα για να δέσει τα περί… διαστρέβλωσης ανέφερε επίσης ότι «την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση "τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί", οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία».

Το τερμάτισε δε λέγοντας πως «αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!»

Δηλαδή από το αρχικό 5% πήγε στο +5% των σημερινών δαπανών για την Υγεία, δηλαδή περίπου 10,8% του ΑΕΠ. Έτσι απλά μοιράζοντας δισεκατομμύρια αέρα. Στην κυριολεξία αέρα, αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό είναι εφικτό δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει, όταν γίνει κυβέρνηση, τις δαπάνες στο 7,5% (με αέρα) και σε αυτά θα προστεθεί και το υπόλοιπο για να φτάσει στο 10,8% (πάλι με αέρα). Τι είναι άλλωστε μερικά δισ. πάνω-κάτω; Ό,τι είναι και τα ποσοστά στις εκλογές για τα οποία είχε πει 5% πάνω, 10% κάτω, δεν αλλάζει κάτι (εφόσον ηττηθεί).

Πουλώντας αέρα επιχειρεί να ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά του λαϊκισμού. Πλέον είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Όπως και ότι στην περίπτωση που επαναληφθεί κάποια στιγμή το λάθος του 2015 η χώρα θα ζήσει και πάλι μεγάλες… στιγμές.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση αυτήν είναι ότι με τη νέα… προσφορά που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά πλειοδοτεί στην προγραμματική πρόταση του κόμματός του, η οποία έχει κατατεθεί επί προεδρίας του. Και αυτό, αν μη τι άλλο, έχει ιδιαίτερο… ενδιαφέρον.