Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επισημάνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργεί περισσότερο σαν πανελίστας εκπομπής, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική εικόνα του και ελάχιστα εμβαθύνει στην κατανόηση των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Παρουσιάζεται δε πολλές φορές να μη γνωρίζει βασικά ζητήματα του ελληνικού κράτους...

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Σε συνέντευξή του –αυτήν τη φορά όχι στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1– από την Αστυπάλαια, όπου πραγματοποιεί τη μεγάλη βαρκάδα στο Αιγαίο, αναφέρθηκε στις δαπάνες για την Υγεία και ανέφερε ότι αυτές πρέπει να είναι «τουλάχιστον το 5% του ΑΕΠ». Η εν λόγω αποστροφή του δημιούργησε σάλο, δεδομένου ότι οι δαπάνες για την Υγεία επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα και από την πανδημία της Covid-19, έχουν ανέλθει στο 5,7%, ενώ πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι εν λόγω δαπάνες πρέπει να ανέβουν στο 7,5% του ΑΕΠ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ως εκ τούτου, είτε παρουσιάζοντας μία προσωπική θέση του είτε κάτι άλλο, επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μείωση των δαπανών για την Υγεία! Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοσιογράφοι της συνέντευξης του επεσήμαναν πως «αυτήν τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι σχεδόν στο 6%, εσείς είπατε να πάει στο 5%», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «είπα τουλάχιστον 5%».

«Η κυβέρνηση δίνει ελάχιστα χρήματα. Πώς θα πληρώσει κάποιος το ενοίκιό του στην Πάρο ή στη Μύκονο;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στέγασης, μια μόνιμη λύση και ένα γενναίο πρόγραμμα στελέχωσης των νοσοκομείων».

Μπροστά στην κατακραυγή, αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Οι άσπονδοι συνέταιροι Αδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία. Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για επένδυση, όχι για διατήρηση του σημερινού ποσοστού» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διορθώσει την γκάφα του ή εν τέλει να αλλάξει το νόημα των λέξεων, όπως ορίζονται μέχρι σήμερα στα λήμματα των λεξικών, αλλά το κακό είχε γίνει ήδη...

Για το θέμα των Σπαρτιατών, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε «σας λέω πολύ ξεκάθαρα πως η άκρα δεξιά, οι νεοναζί, δεν έχουν κανέναν ρόλο, καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άκρως αντίθετοι με τις αξίες μας. Εμείς είμαστε η κοινωνία που στην ιστορία έχει παλέψει ενάντια στον φασισμό και δεν πρόκειται να απολογηθούμε για τίποτα», χωρίς βέβαια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε τις προθεσμίες για τη νομική αντιμετώπιση των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Συνεχίζει το ιερό τουρ ο «Κουστό της πολιτικής»

Ο επονομαζόμενος και «Κουστό της πολιτικής», από κακεντρεχείς συντρόφους του λόγω της... βαρκάδας στο Αιγαίο, συνέχισε τις επισκέψεις σε ναούς και μοναστήρια και στην Αμοργό συνομίλησε με μοναχούς στη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Η κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τους μοναχούς άφησε πολλούς άφωνους για τη... γλαφυρότητά της.

Κασσελάκης: Περιμένω από εσάς, από το στόμα του Θεού, να μου πείτε εδώ πέρα πόσοι είστε.

Μοναχός: Οι γέροντες θα κρατήσουμε. Να αυξηθούμε. Είμαστε λίγοι.

Κασσελάκης: Να έρθω να μονάσω κι εγώ;

Μοναχός: Ναι, ναι! (γέλια)

Κασσελάκης: Η μισή Ελλάδα θα το ήθελε πολύ αυτό. Εντάξει, να με ξεφορτωθούν... (γέλια)

Μοναχός: Ετσι, ε; Η άλλη μισή;

Κασσελάκης: Η άλλη μισή θα ήθελε να μη μονάσω. Θα ήθελε να τα αλλάξω όλα.

Μοναχός: Ωραία, να μη μονάσετε για να τα αλλάξετε. Αν είναι να τα αλλάξετε, να μη μείνετε.

Εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε σε ένα πεζούλι, όπου από πίσω υπήρχε το απόλυτο κενό μιας και το μοναστήρι βρίσκεται χτισμένο σε ύψος 300 μέτρων από τη θάλασσα. Τότε οι μοναχοί και οι συνεργάτες του φώναξαν να προσέχει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά γελώντας: «Παιδιά, ηρεμήστε, δεν πάω πουθενά, αν και η μισή Ελλάδα θα ήθελε να πάω»!

Μετά ήρθε η ώρα του... πλούσιου από την Αμερική. Στην τηλεοπτική εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει και δωρεά στην εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια. Οταν ξεναγήθηκε στον χώρο και βλέποντας την καμένη εκκλησία αποφάσισε να κάνει δωρεά όλα τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις αγιογραφίες.

Πέρα από τις κρίσεις για την πολιτική Κασσελάκη, πολλοί αναλυτές σχολίασαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί στο πλαίσιο που είχε χαράξει κατά την πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ. Χωρίς γνώσεις σε βασικά θέματα που έπρεπε να γνωρίζει, έκανε κινήσεις για να πλησιάζει μεγάλες θρησκευτικές μειονότητες και εμφανιζόταν πάντα σαν τον... πλούσιο που δίνει φιλοδωρήματα. Τουλάχιστον στην Αστυπάλαια ο Στέφανος Κασσελάκης αντέγραψε εξ ολοκλήρου τον Ντόναλντ Τραμπ...