Διαφωνία ανάμεσα στον ξάδερφο του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλη, φαίνεται να υπάρχει, αναφορικά με τις ψήφους των ψηφοφόρων των «Σπαρτιατών». Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN από την Αστυπάλαια, ρωτήθηκε εάν θέλει τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών και απάντησε μονολεκτικά «όχι». Ο ξάδερφός του Βασίλης όμως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra και στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, είπε ακριβώς το αντίθετο: «Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις, οι πολιτικές των οποίων έχει οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων, προσπαθούν να τις απαγορέψουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψεις, άρα το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει - ευπρόσδεκτες είναι», για να συνεχίσει «από εκεί και πέρα, η Νέα Δημοκρατία, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες νομοθέτησης, έκανε τελικά - απαγορεύτηκαν από τον Άρειο Πάγο και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Τώρα τα παιχνίδια ευθυνών, ποιος έστειλε, ποιος δεν έστειλε πιστεύω ότι είναι μη παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο, έτσι;» διαφωνώντας ουσιαστικά και δημοσίως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ξάδερφό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι το εξής: είναι ο Βασίλης Κασσελάκης εκτός γραμμής επειδή αυτή είναι η προσωπική του άποψη -η οποία σαφώς θα πρέπει να αποκηρυχθεί από το κόμμα δημοσίως- ή μήπως είναι ένα τέχνασμα προκειμένου να υπάρχει ένα «κλείσιμο του ματιού» προς τους ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών», το οποίο να είναι ξεκάθαρο μεν, αλλά να μην μπορεί να χρεωθεί στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη; Η συγγενική τους σχέση είναι αρκούντως σημαντική, προκειμένου «να σταλεί το μήνυμα» στους «ορφανούς» ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών», με την ελπίδα ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να το πει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, γλιτώνοντας έτσι την κριτική των υπολοίπων κομμάτων. Αυτό θα φανεί από τις αντιδράσεις του κόμματος τις επόμενες ώρες.

Η δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη

Νατάσα Γιάμαλη: «Κύριε Κασσελάκη, εσείς τι λέτε; Είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των ψηφοφόρων των "Σπαρτιατών", να κατευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Βασίλης Κασσελάκης: «Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις, οι πολιτικές των οποίων έχει οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων Ακροδεξιών κινημάτων, προσπαθούν να τις απαγορέψουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψεις, άρα το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει - ευπρόσδεκτες είναι. Από εκεί και πέρα, η Νέα Δημοκρατία, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες νομοθέτησης, έκανε τελικά - απαγορεύτηκαν από τον Άρειο Πάγο και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Τώρα τα παιχνίδια ευθυνών, ποιος έστειλε, ποιος δεν έστειλε (σ.σ. υπόμνημα στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου) πιστεύω ότι είναι μη-παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο, έτσι;»

Νατάσα Γιάμαλη: «Είναι ευπρόσδεκτες λέτε».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Άρχισε η μάχη μεταξύ ΝΔ και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί «Σπαρτιατών».

Στο ερώτημα «τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;», η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη:

ΌΧΙ».