Πρωτοφανή απουσία στοιχειώδους πολιτικής σοβαρότητας καταδεικνύουν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνοντας αυτό που η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, το κόμμα παραμένει το ίδιο, συνεχίζοντας παράλληλα να ψαρεύει σε θολά νερά. Χρειάστηκαν κάποιες ώρες για τον ξάδερφο του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλη, να κάνει το άσπρο μαύρο αναφορικά με δηλώσεις του που υποτίθεται ήταν ενάντια σε αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και με τις οποίες χαρακτήριζε ως ευπρόσδεκτες τις ψήφους των ψηφοφόρων των «Σπαρτιατών», μετά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ξάδελφος του προέδρου του κόμματος, μετά τις σχετικές δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αλλάζει γραμμή» και τονίζει «δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κασσελάκης σημειώνει: «Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό». «Από κει και πέρα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όσο και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως είναι «ευπρόσδεκτες οι ψήφοι που θα προκύψουν από πολίτες που ψήφισαν Σπαρτιάτες πριν από λίγους μήνες».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία δήλωνε πως δεν είναι επιθυμητές οι ψήφοι των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών.

Φαίνεται, πάντως πως η συνέπεια στα λόγια είναι οικογενειακό... προτέρημα, καθώς αντίστοιχη κυβίστηση έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας αρχικά λιγότερες δαπάνες για την υγεία από τις παρούσες και στη συνέχεια περισσότερες ακόμα και από αυτές που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα, όμως από τον προφανή εμπαιγμό της οικογένειας Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα είναι πιο σοβαρό και αφορά τη στάση του κόμματος απέναντι σε ζητήματα δημοκρατίας. Η ιστορία δείχνει τη διαχρονική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης θύμισε σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντατκών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα να δικαστεί η Χρυσή Αυγή και μετά παρέστησε τους δημοκράτες έξω από το δικαστήριο, δεν ψήφισε τις επίμαχες τροπολογίες πριν τις βουλευτικές εκλογές, δεν κατέθεσε υπομνήματα για τους Σπαρτιάτες. «Είναι πολλά για να είναι συμπτώσεις. Έχοντας ένα παρελθόν από την πλατεία ψαρεύει σε θολά νερά με τρόπο τόσο απροκάλυπτο που ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι έχουν καταλάβει», σημείωσε.