Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Κασσελάκη, ξαδέρφου του προέδρου Στέφανου και υποψηφίου ευρωβουλευτή με το κόμμα, ότι οι ψήφοι που προέρχονται από εκείνους που ψηφίζουν Σπαρτιάτες είναι «ευπρόσδεκτες».

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και είπε απολύτως ξεκάθαρα ότι «το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούν να τις απαγορεύσουν. Η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε ό,τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», καταλήγοντας πως «τα παιχνίδια ευθυνών ποιος έστειλε, ποιος δεν έστειλε (υπόμνημα) πιστεύω ότι είναι μη παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο».

Από την ώρα που ξεστόμισε αυτές τις κουβέντες, ξέσπασε μέγας σάλος –επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα– και ο Βασίλης Κασσελάκης αναγκάστηκε σε διορθωτική κίνηση. Προχώρησε λοιπόν σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών έπειτα από τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «ήταν προσωπική άποψη» και ότι «δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες». Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία σημείωνε ότι «σε ένα κανονικό κόμμα» ο Βασίλης Κασσελάκης «θα είχε ήδη διαγραφεί».

Ελα όμως που ο σάλος δεν αφορούσε μόνο τα άλλα κόμματα, αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα, υπογράμμισε ότι «διαχωρίζει τη θέση της»: «Οχι, κύριε Βασίλη Κασσελακη. Δεν είναι “ευπρόσδεκτες” οι ψήφοι του μορφώματος. Δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζω τη θέση μου. Στο τουίτ του προέδρου (σ.σ.: στην ανάρτηση παρατίθεται φωτογραφία) η γραμμή του κόμματος που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή».

Παράλληλα, το γνωστό και μη εξαιρετέο TheFAQ έγραψε, ρίχνοντας ευθεία βολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εθεάθη κάπου μεταξύ Νισύρου και Καλύμνου: «Επειδή εδώ τα λέμε όλα. Θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης ο ξάδερφος Κασσελάκη με εκείνη που είχε ο Δημήτρης Παπανώτας; Οι υπερευαίσθητοι/ες υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές έχουν πρόβλημα να συνυπάρχουν με αυτόν ή μόνον με τον Παπανώτα είχαν; Ηρεμα ρωτάμε».

Επειτα από τις διαρκείς αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ, ηγετικά στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας σκέφτονται να φέρουν τα θέματα προς συζήτηση στο ανώτατο κομματικό όργανο μετά το Πάσχα...