Στην όχι και τόσο μακρόχρονη πορεία του στην ελληνική πολιτική ο Στέφανος Κασσελάκης μάς έχει αποδείξει ότι μπορεί να πει με τρομερή ευκολία κάτι και το ακριβώς αντίθετό του, χωρίς να ιδρώνει. Για κάποιους, αυτό είναι χάρισμα και του το έχουν πιστώσει αναδεικνύοντάς τον σε αναμφισβήτητο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που δεν φανταζόταν κανείς είναι ότι ένας Κασσελάκης δεν είναι αρκετός. Γι΄ αυτό μας προέκυψε και ο Βασίλης Κασσελάκης, ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τον πρόεδρο και εξάδελφό του και αλλάζει πολιτικές θέσεις με ασύλληπτη ταχύτητα όταν βλέπει ότι το πράγμα στραβώνει. Όπως φαίνεται, οι Κασσελάκηδες που έχουν εμπλακεί με την πολιτική έχουν μετατρέψει το περίφημο «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις» σε πολιτική τέχνη. Και αυτήν την εβδομάδα μάς έχουν παρουσιάσει αριστουργήματα. 

Αρχικά ήταν ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω θαλασσοταραχής στο Αιγαίο, αλλά δεν μπορούσε να περιμένει να κοπάσουν οι άνεμοι για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Μετά από μερικές ελαφριές αναρτήσεις έδωσε συνέντευξη στο Open και ανακοίνωσε ότι όταν κυβερνήσει οι δαπάνες του κράτους για την Υγεία θα μειωθούν. Αν ήταν άγνοια ή κάτι άλλο δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί όταν του επισημάνθηκε η μεγάλη γκάφα επανήλθε και μας είπε πως καταλάβαμε λάθος -δεν είπε «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις», αλλά αυτό ήταν το νόημα- και ότι στόχος του είναι να διπλασιάσει τις συγκεκριμένες δαπάνες. Ένας τέτοιος διπλασιασμός κοστίζει 11 δισ. ευρώ, αλλά ποιος σκέφτεται τα χρήματα όταν είναι αποκλεισμένος και κάνει διακοπές σε ένα όμορφο νησί του Αιγαίου; Σε κάθε περίπτωση η κωλοτούμπα έγινε με μια ανάρτηση στο Χ και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

Για να μην πλήξουμε από τις συνεχείς κυβιστήσεις του προέδρου, χθες αποκαλύφθηκε και ο έτερος Κασσελάκης. Είναι ο Βασίλης, εξάδελφος του Στέφανου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναμφίβολα με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια αφού τα αριστερά διαπιστευτήρια και οι αγώνες του έχουν περάσει στη σφαίρα του θρύλου. 

Ο Βασίλης Κασσελάκης, λοιπόν, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, ποιος να το φανταζόταν, με μεγαλύτερο θόρυβο από αυτόν που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον γνωρίσαμε. Η πρώτη δημόσια παρέμβαση της ζωής του ήταν ότι είναι καλοδεχούμενες οι ψήφοι των Σπαρτιατών και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη. Αφού όλος ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην απόλυτη αμηχανία και ο εξάδελφός του απάντησε μέσω των αγαπημένων του social media ότι «όχι, αυτό δεν ισχύει», ο Βασίλης Κασσελάκης άλλαξε γνώμη. Με ανάρτησήη του επικαλέστηκε τις συνηθισμένες σε αυτές τις περιπτώσεις «προσωπικές απόψεις» και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία ψήφο από την ακροδεξιά και τους Σπαρτιάτες. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν ο Βασίλης Κασσελάκης είναι αμερικανοτραφής όπως ο εξάδελφός του, αλλά σίγουρα ξέρει τον Γκράουτσο Μαρξ και την ατάκα που του αποδίδεται «αυτές είναι οι αρχές μου και αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες». 

Ή, για να επανέλθουμε, μπορεί απλώς να ισχύει αυτό το τόσο αθώο και φαινομενικά αφελές «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις» το οποίο, όμως, στην πραγματικότητα ίσως κρύβει ένα «είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις και κάποια που δεν έχεις καταλάβει ακόμα».