Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Η συγκεκριμένη συνέντευξη θα προβληθεί στις 12 το βράδυ, όμως ο Alpha δημοσίευσε ένα τρέιλερ, από το οποίο προέκυψαν ορισμένες απαντήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη αν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα, με τον κύριο Κασσελάκη να απαντά «όχι, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα. Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς αυτό που θέλει να πιστεύει, αρκεί -κατά τη γνώμη μου- να είναι σύννομο και ηθικό».

Στη συνέχεια, η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν εάν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάποιο «business plan», για το τι θα κάνει και το πόσο θα μείνει στην Ελλάδα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «ναι. Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δυο θητείες, να μπορέσω να ολοκληρώσω ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, να μπορούμε ως κυβέρνηση να ενώσουμε -όπως είπα- όλη την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε από τη χώρα μας, να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε».

Οι συγκεκριμένες δύο απαντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη συνδέονται άρρηκτα ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί ο ίδιος: η πεποίθησή του ότι όχι μόνο θα εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ότι θα έχει και δεύτερη θητεία μπορεί να αποδοθεί στην τεράστια πίστη του στα θαύματα. Διότι μόνο με -τουλάχιστον- ένα θαύμα θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να εκλεγεί δύο φορές πρωθυπουργός. Ας υποθέσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας ώριμος πολιτικός -που δεν είναι-, δεν κάνει γκάφες και σφάλματα -που κάνει συνεχώς-και ότι όλες του οι κινήσεις από σήμερα έως το 2027 είναι ολόσωστες - πράγμα περίπου αδύνατον. Το κόμμα με το οποίο πολιτεύεται είναι πολύ αρνητικά στιγματισμένο από την προηγούμενη δεκαετία, από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν έχει ούτε «βαριά» πολιτικά στελέχη, ούτε κάποια αντικειμενική πολιτική παρακαταθήκη. Στη συνείδηση του κόσμου ήταν ένα ασκέρι καιροσκόπων, το οποίο απλώς διέγνωσε το αίσθημα δυσαρέσκειας προς την ΕΕ και έτυχε να «καβαλήσει» το κύμα μέχρι την εξουσία. Κι όταν την ανέλαβε «τα έκανε θάλασσα» - μεγαλύτερη από αυτή που συνάντησε στην Αστυπάλαια! Συνεπώς, για να καταφέρει να γίνει ο κύριος Κασσελάκης πρωθυπουργός, χρειάζεται ένα τεράστιο θαύμα και είναι μάλλον αμφίβολο το κατά πόσο επαρκεί ο Άγιος Τσαλίκης. Ο Θεός ο ίδιος πρέπει να βάλει το χέρι Του για να γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μια, αλλά δυο φορές πρωθυπουργός. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, εφόσον αυτό που πιστεύει είναι σύννομο και ηθικό, δικαιούται να το πιστεύει. Ασχέτως εάν πρόκειται να γίνει ή όχι.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Αντώνης Σρόιτερ: «Εγώ που το άκουσα, δεν το είπατε, ότι "έγινε ένα θαύμα στη γέννησή μου" -»

Στέφανος Κασσελάκης: «Γιατί δεν το είπα».

Αντώνης Σρόιτερ: «Όχι, δεν το είπατε αυτό. Απ' την άλλη, μέσα στη χριστιανική θρησκεία και μέσα στις διδαχές είναι και τα θαύματα. Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα. Έτσι δεν είναι;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Όχι, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα. Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς αυτό που θέλει να πιστεύει, αρκεί -κατά τη γνώμη μου- να είναι σύννομο και ηθικό».

Αντώνης Σρόιτερ: «Εσείς έχετε -θα το πω σε εισαγωγικά- business plan, για το πόσο ήρθατε, τι θα κάνετε και πόσο θα μείνετε;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Ναι. Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δυο θητείες, να μπορέσω να ολοκληρώσω ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, να μπορούμε ως κυβέρνηση να ενώσουμε -όπως είπα- όλη την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε από τη χώρα μας, να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε».