Την υπέρμετρη αλαζονεία του -όπως και την ασχετοσύνη του- θέλησε να προβάλλει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Γιάννη Κολοκυθά και Παναγιώτη Στάθη. Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν πάει καλά στις Ευρωεκλογές, εάν εκείνος θα ζητήσει εθνικές εκλογές άμεσα, ο Στέφανος Κασσσελάκης είπε «έχω ήδη ζητήσει εκλογές, διότι θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελέγη η κυβέρνηση ήταν ένας τρόπος στημένος σε ένα ψέμα. Το είδατε και με τους φόρους, πήγαν εργαλειοποίησαν τον φράχτη στον Έβρο, ένα μήνα μετά Τέμπη για να αλλάξουν την ατζέντα, είδατε τα ψέματα για τα Τέμπη τώρα που ξέρουμε για την αμαξοστοιχία, για το φορτίο. Τι να πω; Για την μονταζιέρα, νομίζω ότι θα ήταν καλό να ξαναζυγιστούμε. Εγώ σας υπόσχομαι ότι βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία, βλέπω πολύ κόσμο, ο οποίος έχει μετανιώσει για τις τελευταίες εκλογές».

Είναι εμφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να γίνουν εθνικές εκλογές, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την προσωπική του αλαζονεία. Αυτό, άλλωστε, είναι εμφανές από τους λόγους που κομίζει ως τεκμηρίωση του αιτήματος, οι οποίοι άπαντες είναι ψεκασμένα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο εξαγγέλθηκε στις 31/3/23, «για να αλλάξει η ατζέντα».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που είχε γίνει στις 9/2/23, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει: «Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να αγωνίζεται έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα. Είναι κάτι που ως χώρα το κάνουμε ήδη αλλά προσβλέπουμε σε ακόμα μεγαλύτερη ευρωπαϊκή υποστήριξη. Και θα εξακολουθούμε να διεκδικούμε πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να έχουμε όλα τα μέσα στη διάθεσή μας για να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας. Κι όταν αναφέρομαι σε όλα τα μέσα, αναφέρομαι και στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει φυσικά εμπόδια, όπως ο φράχτης τον οποίον κατασκευάζουμε στον Έβρο».

Ομοίως, διακινεί τα αφηγήματα περί του «παράνομου φορτίου» της αμαξοστοιχίας -κάτι που ερευνά η δικαιοσύνη ως οφείλει σε κάθε καταγγελία, όσο ψεκασμένη κι αν είναι-, ενώ αναμασά το αφήγημα της «μονταζιέρας» που δήθεν έγινε προκειμένου η κοινή γνώμη να αποδεχτεί ότι το δυστύχημα οφείλονταν κυρίως σε ανθρώπινο λάθος, πράγμα που είχε παραδεχτεί ο σταθμάρχης της Λάρισας, πολλές ώρες προτού οι συνομιλίες διαρρεύσουν στον τύπο. Είναι προφανές ότι ο κύριος Κασσελάκης αραδιάζει τα ψεκασμένα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια ευκολία που τα αράδιαζε και ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως λέει και το γνωμικό, «αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει». Τι μας μένει λοιπόν; Η «αίσθηση» που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι «πολύς κόσμος έχει μετανιώσει για την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές». Δηλαδή η χώρα θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές, επειδή υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι βλέπει πολύ κόσμο να έχει μετανιώσει την ψήφο του! Και έχει το θράσος να μιλά για αλαζονεία!

Θα πρέπει κάποιος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να πει στον Στέφανο Κασσελάκη, ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε εκλογές, το έκανε διότι από την εκλογή του και εντεύθεν, σε κάθε δημοσκόπηση προηγούνταν ο ίδιος του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη, δεν είναι καν δεύτερος στην δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 15%, με τη ΝΔ να έχει υπερδιπλάσια ποσοστά. Με αυτά τα ποσοστά, «πού πας ρε Καραμήτρο»;

Και η... ασχετοσύνη!

Κληθείς να τοποθετηθεί αν υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «Θεωρώ ότι αυτό το ζύγι του 40% το οποίο μου είπε κι εμένα ο πρωθυπουργός στο γραφείο του, όταν ανέφερα τη δυνατότητα που έχει να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ, να μπορούμε να ξέρουμε ποιος παρακολουθούσε ποιον και με ποιου την εντολή και δεν το κάνει. Μπορεί από το νόμο να το κάνει, αυτή τη στιγμή. Αύριο μπορεί να το κάνει άμα θέλει, να τους αφήσει να μην έχουν το απόρρητο από πάνω τους. Ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ». Ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει ότι οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ ήταν σύννομες -με νομικό πλαίσιο που είχε φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ-, έγιναν μετά από εντολή της εισαγγελέως της ΕΥΠ και για λόγους εθνικής ασφαλείας! Από τα συμφραζόμενα βγαίνει το συμπέρασμα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ήταν σύννομες, ή όχι, οι συγκεκριμένες επισυνδέσεις και για αυτό ζητά την άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ! Πολλά τα «μποφόρια» στην Αστυπάλαια -όπου και είναι αποκλεισμένος-, πολλά και τα «μποφόρια» στο κεφάλι του Στέφανου Κασσελάκη!

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αν η Νέα Δημοκρατία -όπως κι εσείς ελπίζετε κι επιδιώκετε- δεν πάει καλά στις Ευρωεκλογές, θα ζητήσετε εκλογές άμεσα;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχω ήδη ζητήσει εκλογές, διότι θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελέγη η κυβέρνηση ήταν ένας τρόπος στημένος σε ένα ψέμα. Το είδατε και με τους φόρους, πήγαν εργαλειοποίησαν τον φράχτη στον Έβρο, ένα μήνα μετά Τέμπη για να αλλάξουν την ατζέντα, είδατε τα ψέματα για τα Τέμπη τώρα που ξέρουμε για την αμαξοστοιχία, για το φορτίο. Τι να πω; Για την μονταζιέρα, νομίζω ότι θα ήταν καλό να ξαναζυγιστούμε. Εγώ σας υπόσχομαι ότι βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία, βλέπω πολύ κόσμο, ο οποίος έχει μετανιώσει για τις τελευταίες εκλογές -»

Παναγιώτης Στάθης: «Θα είστε στο 20% - υπάρχει περίπτωση να είστε στο 20%;

Στέφανος Κασσελάκης: «Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ καλή περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, κύριε Κασσελάκη; Αυτό λέτε;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Θεωρώ ότι αυτό το ζύγι του 40% το οποίο μου είπε κι εμένα ο πρωθυπουργός στο γραφείο του, όταν ανέφερα τη δυνατότητα που έχει να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ, να μπορούμε να ξέρουμε ποιος παρακολουθούσε ποιον και με ποιου την εντολή και δεν το κάνει. Μπορεί από το νόμο να το κάνει, αυτή τη στιγμή. Αύριο μπορεί να το κάνει άμα θέλει, να τους αφήσει να μην έχουν το απόρρητο από πάνω τους. Ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Και μου λέει στο γραφείο του, ότι αυτά έχουν μπει στο ζύγι του 41%. Άρα λοιπόν μιλάμε για ατομικά δικαιώματα και για θεσμικές εκτροπές και η απάντηση είναι το ζύγι, το 41%. Αυτή η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο τον οποίον βρίσκονται, πρέπει να σταματήσει. Άρα μακάρι να πάμε και σε εθνικές εκλογές -προφανώς εκείνος πρέπει να αποφασίσει το πότε- αλλά τουλάχιστον να τελειώνουμε με αυτή την αλαζονεία».