Σε μια πλήρη αποδόμηση του τεχνοκρατικού προφίλ που φιλοτεχνεί για τον εαυτό του ο Στέφανος Κασσελάκης, προχώρησε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Αναφερόμενος στη χθεσινή γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε στην ουσία να μειωθεί η δαπάνη του κράτους στην Υγεία -ζήτησε 5% του ΑΕΠ, ενώ αυτή τη στιγμή δαπανάται το 5,8% του ΑΕΠ- αντί να ανασκευάσει και να πει «δεν εννοούσα 5%, εννοούσα 7,5%» καθώς η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 7,5%-, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε +5% επιπλέον, από το ποσοστό που δαπανάται σήμερα! Βάζοντας κάτω τους αριθμούς, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το κράτος δαπανά 14 δις τον χρόνο για την Υγεία, ενώ με την προτροπή του Στέφανου Κασσελάκη, θα χρειάζονταν 11 δις ακόμη, προκειμένου να φτάσουμε το -σχεδόν- 11%, το οποίο μεταφράζεται σε 25 δις ευρώ!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «κοροϊδεύαμε τον Τσίπρα για το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης"», το οποίο αφορούσε συνολικά τον προϋπολογισμό ήταν ύψους 15 δις ευρώ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να δαπανήσει 11 δις ευρώ μόνο για την Υγεία! Δηλαδή, συνυπολογίζοντας και τους υπόλοιπους τομείς του προϋπολογισμού, εάν συνεχίσει με τέτοιες εξαγγελίες, εύκολα θα πιάσει τα 100 δις. Κάπως έτσι αποδομείται το τεχνοκρατικό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ως στέλεχος της Goldman - Sachs, θα έπρεπε να γνωρίζει όχι απλώς τα βασικά, αλλά πάρα πολύ καλά τα μακροοικονομικά. Με τέτοιου είδους δηλώσεις, είναι αμφίβολο αν αντιλαμβάνεται τα μεγέθη των ποσοστών -σε ευρώ-, που έτσι απλόχερα χαρίζει. Η άλλη εκδοχή, είναι να πρόκειται για ελάττωμα του χαρακτήρος του, όπου αντί να καταπιεί τον εγωισμό και την αλαζονεία του παραδεχόμενος σφάλμα εκ παραδρομής, βγαίνει στην επίθεση πετώντας απείρου κάλλους μαργαριτάρια. Και δεν είναι καν σίγουρο, ποια εκ των δυο εκδοχών είναι η χειρότερη για την χώρα.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο κύριος Κασσελάκης βγήκε χθες στο OPEN στον κύριο Στάθη και είπε ότι κατ' ελάχιστον οι δαπάνες για την υγεία να είναι 5% του ΑΕΠ. Εγώ όταν το είδα, αμέσως έκανα ανάρτηση και έβγαλα τους πίνακες, όπου αποδεικνύεται ότι σήμερα οι δαπάνες -ως ποσοστό του ΑΕΠ-, είναι 5,8%. Άρα, ο Κασσελάκης ζητούσε με τη δήλωσή του, να κόψουμε και λεφτά από το σύστημα. Στη συνέχεια, αντί να πει "παιδιά εκ παραδρομής, δεν εννοούσα 5%, εννοούσα 7,5%", που είναι η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε "όχι, 5% είπα, αλλά εννοούσα +5%"! Δηλαδή, 5,8% +5%, να πάμε στο 11% του ΑΕΠ, σε δαπάνες υγείας. Δηλαδή, να πάμε σε 25 δισεκατομμύρια, από 14 που είναι τώρα. Δηλαδή μας λείπουν 11 δισεκατομμύρια. Άρα, θέλω να θυμίσω, όταν κάποτε κοροϊδεύαμε τον Τσίπρα - θυμάστε και το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης"; Το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", ήταν όλο μαζί 15 δισεκατομμύρια και τον κοροϊδεύαμε. Λέγαμε "δεν υπάρχουν 15 δισεκατομμύρια" - όπως και δεν υπήρχαν και παρολίγον να βγούμε από το Ευρώ και είχαμε capital controls. Τώρα, μόνο με ένα μέτρο για την υγεία, ο Κασσελάκης έδωσε 11! Βάλε κι άλλα 10 που έχει δώσει στην Παιδεία, βάλε κι άλλα 10 στους εξοπλισμούς, έχει δώσει καμιά εκατοστή δισεκατομμύρια! Δηλαδή, το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" του Τσίπρα, είναι "τρίχες" μπροστά στον Κασσελάκη. Αυτό το λέω για ποιον λόγο; Διότι τον παρουσιάζανε και ως "μαικήνα" των οικονομικών και μεγαλοστέλεχος της Goldman - Sachs και ειδικό - λοιπόν, ο άνθρωπος από τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδος, είναι άσχετος. Δεν έχει ιδέα. Ας αφήσει τις βόλτες με τον Ναύαρχο -που κάνει με το ωραίο, το πολυτελέστατο σκάφος-, ας πάει στην Κουμουνδούρου να του κάνουν φροντιστήριο 5-10 μέρες, να καταλάβει τα νούμερα. Γιατί όποτε δίνει μια συνέντευξη, του φεύγει και ένα μαργαριτάρι -με συγχωρείτε- αδιανόητο! 11 δισεκατομμύρια επιπλέον για την Υγεία! Δηλαδή, να βάλουμε τον ΕΝΦΙΑ 4 φορές! Ο ΕΝΦΙΑ σήμερα είναι κάτω από 3 (δις), σκάρτα 3. Άρα θέλουμε 4 φορές ΕΝΦΙΑ, για να πληρώσουμε αυτά που υποσχέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Αντέχετε να πληρώσετε 4 φορές παραπάνω τον ΕΝΦΙΑ;»

Δείτε το σχετικό βίντεο