Μαύρα σύννεφα αρχίζουν και ξεπροβάλλουν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την λαϊκίστικη (ακρο)δεξιά στροφή του Στεφάνου Κασσελάκη. Πολλά στελέχη δε εμφανίζονται όχι μόνο ενοχλημένα αλλά και μπερδεμένα από τη στροφή του κόμματος σε πολλά θέματα, σε βαθμό που πλέον δεν γνωρίζουν τις επίσημες θέσεις της Κουμουνδούρου. Τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος για παράδειγμα για το ΝΆΤΟ, τα θαύματα στη βάπτισή του, αλλά και τις θέσεις για το Ιράν, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη έχουν αφήσει με ανοιχτό στόμα πολλά στελέχη που προσπαθούν να καταλάβουν αφενός την ιδεολογική ταυτότητα του άλλοτε κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, αφετέρου να μάθουν τις ακριβείς θέσεις του κόμματος για σοβαρά θέματα της επικαιρότητας. Φυσικά εκείνο που ενόχλησε περισσότερο από όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου ήταν για το τρίπτυχο πατρίς - θρησκεία - οικογένεια, για το οποίο μίλησε με... υπερηφάνεια ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ ταυτόχρονα επέκρινε τον Γιώργο Αυτιά επειδή επικαλέστηκε ακριβώς τις ίδιες έννοιες! 

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήταν και οι δηλώσεις του αδερφού του προέδρου, Βασίλη Κασσελάκη, για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής που είναι ευπρόσδεκτοι στο κόμμα, οδηγώντας τον άρον άρον να ανακαλέσει τη δήλωση. Ακόμα και τα λάθη του Στεφάνου Κασσελάκη για τις δαπάνες τις υγείας προκάλεσαν δηκτικα σχόλια από πολλά στελέχη του κόμματος για την άγνοια του προέδρου τους. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλιό στέλεχος που παρέμεινε από την εποχή του Συνασπισμού στο κόμμα, «Το κόμμα άγεται και φέρεται από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τις λίγες φορές που μιλά πολιτικά αλλάζει διαρκώς θέσεις και στεκόμαστε από πίσω να διορθώνουμε ό τι σώζεται». Οι εποχές που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν μαγεμένοι από τα τεχνητά επικοινωνιακά χαρίσματα του Στεφάνου Κασσελάκη στα social media έχουν περάσει ανεπιστρεπτί διότι κατανοούν ότι δεν μπορούν να αναπληρώσουν την ένδεια του στην πολιτική ουσία.

Θα ζητήσουν εξηγήσεις 


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά στελέχη, ιδιαίτερα αυτά που μένουν ακόμα πιστά στον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζονται να ζητήσουν δημοσίως εξηγήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη για τις θέσεις του κόμματος. Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Γιώργου Τσίπρα ότι όσα δήλωσε ο Κασσελάκης περί θαύματος στην βάπτισή του είναι σοκαριστικά. Στην γωνία βέβαια τον περιμένει εκτός από την ομάδα Τσίπρα και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απομακρύνεται από τις επιλογές του προέδρου. Ο αψύς Κρητικός μάλιστα με αφορμή όλες τις παλινωδίες Κασσελάκη με τις θέσεις του κόμματος του θύμισε γεμάτο νόημα ότι το κόμμα έχει καταστατικό και πρέπει να το τηρεί ακόμα και ο πρόεδρος. Ακριβώς δηλαδή όσα λέει και η πλευρά Τσίπρα - Γεροβασίλη. 

Σε αυτό το περίεργο κλίμα που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου προστίθενται και οι δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως παγιώνεται στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τα ποσοστά του κόμματος κόλλησαν μεταξύ 14-16%. Μάλιστα σε ιστοσελίδα πολύ γνωστού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκδότη, δημοσιεύτηκε άρθρο σύμφωνα με το οποίο η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο σταμάτησε και πλέον παρατηρείται ένα ταβάνι στην άνοδο του κόμματος. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, σε αυτό οφείλεται η άγαρμπη δεξιά στροφή Κασσελάκη και η έλλειψη ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων. Λίγο - πολύ μετά τις ευρωεκλογές όλοι περιμένουν στη γωνία τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αποφεύγει να μιλήσει πολιτικά όπως ο διάβολος το λιβάνι.