Χαμόγελα έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στο Μαξίμου καθώς φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία αρχίζει και μαζεύει τις διαρροές κυρίως από τα δεξιά. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κερδίζει ακόμα ένα προσωπικό στοίχημα που έχει να κάνει με την επαναπροσέγγιση με την εκκλησία, οι σχέσεις με την οποία είχαν διαταραχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κερδίζει το στοίχημα, το οποίο είναι να πετύχει τουλάχιστον το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή το 33%. Σύμφωνα με τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της Marc και της GPO, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει ξανά τη συσπείρωση της και κινείται σταθερά πάνω από το 33%. Παράλληλα διατηρεί ισχυρή διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία κινούνται σε χαμηλές πτήσεις σε ποσοστά ανάμεσα σε 12% με 15%. Στην άνοδο των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος συνέβαλε το ισχυρό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ενώ η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ήταν μια κίνηση ματ, καθώς μαζεύει τις ψήφους διαμαρτυρίας προς λαϊκίστικα κόμματα της δεξιάς. 

Επιπλέον στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το σοβαρό επεισόδιο στην Βουλή με τον ξυλοδαρμό ανάμεσα σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών έδειξε για ακόμη μια φορά στους πολίτες ότι τα άκρα δεν είναι η λύση και ούτε μπορούν να ορίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Ωστόσο στην άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας συντελεί και το καλό κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται ξανά με την εκκλησία και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο τελευταίος μάλιστα όχι μόνο άδειασε κάποιους ακραίους και γραφικούς που θέλουν επεισόδια βίας μέσα σε εκκλησίες αλλά άδειασε και τον Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς ενοχλήθηκε με την πολιτική εκμετάλλευση της εκκλησίας και των πιστών από την Ελληνική Λύση. 

Το προσωπικό στοίχημα Μητσοτάκη 

Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκαν στο Δήλεσι Βοιωτίας για να επιθεωρήσουν το φιλανθρωπικό έργο σε δομές της εκκλησίας, μια συμβολική κίνηση καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχιεπίσκοπος εκτιμούν ότι η καλή συνεργασία κράτους - εκκλησίας μόνο οφέλη μπορεί να έχει ενώ παράλληλα ξορκίζει τους ακραίους που εμπορεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα. Ο πρωθυπουργός θα κάνει νέα ανοίγματα στην εκκλησία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρεθούν ξανά μαζί την Μεγάλη Πέμπτη στην Μητρόπολη Αθηνών, κάτι το οποίο επισφραγίζει μια νέα εποχή αγαστής συνεργασίας με την εκκλησία. Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Τήνο για την Ανάσταση, όπου επισκέπτεται για να προσκυνήσει, όπως κάθε χρόνο, τον ιερό ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στο νησί. 

Έπειτα τον πρωθυπουργό περιμένει ένα βαρύ πρόγραμμα με ταξίδια στο εξωτερικό, περιοδείες και νέες κυβερνητικές δράσεις που θα στοχεύουν στην καθημερινότητα του πολίτη. Ανάμεσα σε άλλα θα είναι η παρουσίαση του νέου σχεδίου για την αντιμετώπισή του δημογραφικού προβλήματος ενώ υπό σχεδιασμό βρίσκεται μια ακόμη επίσκεψη στην ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου και στην Χειμάρρα, προκειμένου να δηλώσει εκ νέου τη στήριξη της Ελλάδας στον Φρέντι Μπελέρη.