Αφού πρώτα πρότεινε μείωση των δαπανών την υγεία, για να υποσχεθεί στη συνέχεια ότι θα τις αυξήσεις περισσότερο από το ποσοστό που προβλέπουν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλα λόγο για διαστρέβλωση των σχετικών δηλώσεών του, ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την ανάγκη ριζικής επανεκκίνησης του ΕΣΥ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κω όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της κρουαζιέρας στα νησιά, δεν διευκρίνισε ούτε το ύψος των πόρων, ούτε τις μεταρρυθμιστικές δράσεις, με τις οποίες θα προχωρήσει στον εν λόγω στόχο, προκειμένου προφανώς να προφυλαχθεί από μια νέα γκάφα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνάντηση που είχε χθες με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του νοσοκομείου της Κω είπε ότι «χρειάζεται ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ, να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές και να εκσυγχρονιστούν όπου χρειάζεται».

Έκανε δε λόγο για μεγάλη υποστελέχωση και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για να δοθεί ένα πριμ 1.000 ευρώ σε κάθε γιατρό που πηγαίνει στα νησιά, ταυτόχρονα με ένα «γενναίο πρόγραμμα στην στέγη», που -όπως είπε- χρειάζεται. Ζήτησε δε «να παρέχουμε στους γιατρούς και νοσηλευτές ψηφιακά μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα για να συνεχίσουν την εξέλιξή τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποβαθμίζοντας τη δουλειά που γίνεται στα νοσοκομεία της χώρας, είπε πως «πρέπει να δώσουμε αξία στην ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μια χώρα που να μη μπορεί να γιατρέψει τους πολίτες της. Τι σόι χώρα είμαστε;»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επειτέθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη και στη «γραμμή "ναι στις εργολαβίες"», που τονίζεται ότι τηρεί ο υπουργός Υγείας, λέγοντας πως οι διοικήσεις εξωθούνται στο να συνάπτουν συμβάσεις με εργολάβους για λειτουργίες όπως η καθαριότητα όταν σταματούν προκηρύξεις με προβλεπόμενες θέσεις από το νοσοκομείο.

«Καταλαβαίνουμε και εμείς πως ο κόσμος διψάει για μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Το βασικό είναι να γνωρίζετε ότι είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε από την κοινωνία, δεν σας κοιτάμε αφ' υψηλού», είπε τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.