Το έργο το έχουμε ξαναδεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά άλλαξε ο επικεφαλής, άλλαξε ο πρόεδρος. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που δηλητηρίαζε το πολιτικό σύστημα, σήμερα είναι ο Κασσελάκης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα πρόβαλλε το πρότυπο της μετριοπάθειας, αλλά τώρα ξεπερνά και τον μέντορά του σε υβρεολόγιο και τοξικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπεράσει το 15% επιδίδεται σε ένα ντεμαράζ υπερβολών, ψεμάτων και επίδειξης λαϊκισμού. Ο φόβος να μην τον αμφισβητήσουν μετά τις ευρωεκλογές και να μη βρεθεί εκτός ηγεσίας τον έχουν μεταλλάξει προς το χειρότερο. Καθυβρίζει πολιτικούς αντιπάλους, προτάσσει ασυναρτησίες και ανέφικτες προτάσεις και γενικά κινείται σε κλίμα τοξικότητας, στα όρια του εμφυλίου πολέμου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Ξέρει ότι στις 9 Ιουνίου το κόμμα τον περιμένει στη γωνία και ετοιμάζει την εκπαραθύρωσή του αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τουλάχιστον εκείνο που έλαβε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, δηλαδή 15% και πάνω και η δεύτερη θέση.

ΑΚΡΙΒΩΣ για τους λόγους αυτούς έχει μεταλλαχθεί πολιτικά. Επιστρατεύει τον άκρατο λαϊκισμό, περισσότερα ψέματα, περισσότερες επιθέσεις και απειλές, ώστε να προσεγγίσει τα λεγόμενα «ειδικά κοινά» που έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς αυτόν, αγνοώντας τους πολίτες που τοποθετούνται στον μεσαίο χώρο και την Αριστερά.

Στήνει σόου, στις ψυχαγωγικές εκπομπές που του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις πετά δήθεν ενοχλημένος το μικρόφωνο και αποχωρεί όταν τον ρωτούν για τα εσωκομματικά «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει και προαναγγέλλει έκτακτο φόρο στις τράπεζες κατά 90%, κάτι το οποίο και ο ίδιος ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί και ότι τα λέει για να τα λέει, απλά και μόνο για να εντυπωσιαστούν οι ευκολόπιστοι.

Εμφανιζόμενος ως δήθεν οργισμένος, μαζί με την ασχετοσύνη του στα εθνικά θέματα και στα θέματα Υγείας και Παιδείας, δημιουργούν το νέο πολιτικό του προφίλ. Το πρωί σφίγγει το χέρι των ανθρώπων που δοκιμάζονται και υπόσχεται σκοπίμως ανεκπλήρωτα πράγματα ξεγελώντας τους και το βράδυ φωτογραφίζεται χαμογελαστός στα πάρτι της ελίτ της χώρας.

ΜΕΧΡΙ τις ευρωεκλογές απομένουν περίπου τέσσερις εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάνω στους τέσσερις τροχούς ενός τροχόσπιτου. Φέροντας νέα ήθη και πολιτικά έθιμα από τις ΗΠΑ, ο Κασσελάκης επενδύει σε ένα απολιτίκ εκλογικό κοινό, σε ένα κοινό που κανένας δεν ξέρει εάν θα πάει τελικά να ψηφίσει και ανοίγει διάλογο προσεγγίζοντας αυτούς που ποτέ δεν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα κόμματα της Αριστεράς. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεγράψει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματός του και αυτούς που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως λόγω του Τσίπρα. Είναι επιλογή του να τους διώξει και με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στους κεντρώους και μετριοπαθείς, επιδιώκει να προσελκύσει ψηφοφόρους ακόμα και από την άκρα Δεξιά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για τους λόγους αυτούς, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη τοξικότητα. Καλημέρα σε όλες και σε όλους…