Το βράδυ των ευρωεκλογών θα έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον. Οχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο έχω εκτιμήσει ότι εάν έρθει τρίτο θα οδηγήσει σε αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την Κυριακή κιόλας, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη είναι ένα καζάνι που «βράζει».

Μαθαίνω ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Στέφανο Κασσελάκη, με τον σημερινό πρόεδρο να προσπαθεί να εξαφανίσει την περίοδο του πρώην και τον πρώην να σηκώνει το γάντι, προσπαθώντας να μην κατηγορηθεί για υπονόμευση εν όψει ευρωεκλογών.

Το τελευταίο επεισόδιο προκλήθηκε με τη μακροσκελή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών από την οποία έλειπε η παραμικρή αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν πέρασε απαρατήρητο στους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, απλά έπεσαν οι τόνοι για να μην υπάρξει εν θερμώ αντίδραση. Στις ημέρες που μεσολάβησαν έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πλέον απομακρύνει από το στενό επιτελείο των συνεργατών του τον Νίκο Κοτζιά, ενώ αρκετές ημέρες νωρίτερα είχε απομακρύνει και τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των δύο εσωκομματικών πλευρών μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα, με πιο πρόσφατο τη σύγκρουση διαρκείας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα για το θέμα των εμβολίων, όπου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν δίστασε να επιτεθεί ευθέως και με προσβλητικό τρόπο και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος είναι σφόδρα ενοχλημένος με τις παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα εθνικά θέματα, τις οποίες θεωρεί αφενός κατώτερες των περιστάσεων και αφετέρου έξω από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστική η αποδοκιμασία της πλευράς Τσίπρα όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, εξήρε «τον σημαντικό ρόλο του ΝΑΤΟ» στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως και η ενόχλησή του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την κρίση στη Γάζα, χωρίς αναφορά στην Παλαιστίνη.
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει απογοητευμένος και από τις παρεμβάσεις Κασσελάκη για την κρίση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και την πρόσφατη παρουσία του Εντι Ράμα στην Αθήνα, αλλά και για το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα, δε, με στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί τις απόψεις Κασσελάκη για τα εθνικά μας θέματα επικίνδυνες και για την Ελλάδα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί «καταχρηστική» την αναφορά Κασσελάκη στην «Πατριωτική Αριστερά».

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, το βράδυ των εκλογών, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα υπάρξει μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει στη σέντρα τον Κασσελάκη και είναι δεδομένο ότι ο Κασσελάκης τον περιμένει στη γωνία και θα τον… σουτάρει πολιτικά με την πρώτη ευκαιρία.

Γενικά οι δύο πολιτικοί άνδρες αλληλομαχαιρώνονται και ο εσωκομματικός εμφύλιος ίσως γενικευτεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ από τα πρωτοπαλίκαρα των δύο πλευρών. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο στο κόμμα. Θα στραφούν όλοι εναντίον όλων και όποιος αντέξει. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το! Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…