Υπεραισιόδοξος εμφανίζεται ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος όντας παρευρισκόμενος σε πάνελ ενημερωτικής εκπομπής, ρωτήθηκε για τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα αγγίξουν το 20%, λέγοντας ότι το ποσοστό θα «γράφει 2 μπροστά», με τον κύριο Αντώναρο να λέει ότι «δεν υπάρχει πήχης. Ο πήχης είναι την ημέρα των εκλογών». Στην κατηγορία για «διγλωσσία» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Αντώναρος είπε «καθόλου διγλωσσία. Ο αρχηγός είπε σήμερα -ήμουνα μαζί του στην Ηλιούπολη, 2,5 ώρες-, είπε ότι θα εκπλήξει το αποτέλεσμα για εμάς. Θα είναι εντυπωσιακά θετικό», με τους παρευρισκόμενους στο Πάνελ να επιμένουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έλεγε κάτι για 2 μπροστά» από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εκεί, ο Ευάγγελος Αντώναρος το «τερμάτισε» λέγοντας «και γιατί αποκλείετε το 3; Με συγχωρείτε πάρα πολύ». Ίσως, κύριε Αντώναρε, να το αποκλείουν διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά κινείται πέριξ του 15%. Προκειμένου να «γράψει 3» το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, του λείπουν άλλοι τόσοι ψηφοφόροι, από τους οποίους εμφανίζεται ότι έχει αυτή τη στιγμή. Προφανώς, ο κάθε πολιτικός θέλει να έχει το κόμμα του την καλύτερη δυνατή πολιτική επίδοση. Αλλά πάντοτε, μέσα στα όρια της λογικής. Διότι αν είναι ο καθένας να λέει ό,τι νούμερα θέλει, τότε μάλλον ο κύριος Αντώναρος είναι κάπως συντηρητικός. Γιατί να μην έλεγε 70%; Άλλωστε την ίδια ακριβώς πιθανότητα έχουν και τα δυο σενάρια, δηλαδή μηδενική. Να είναι καλά ο άνθρωπος πάντως, είναι εξαιρετικός χωρατατζής. Έστω κι αν το κάνει ακουσίως.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Δημοσιογράφος: «Θέλω να μου πείτε τον πήχη τελικά, γιατί ακούσαμε τον πρόεδρό σας, έβαλε το 2 (σ.σ. τουλάχιστον 20%)».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Δεν υπάρχει πήχης. Ο πήχης είναι την ημέρα των εκλογών».

Δημοσιογράφος: «Ωχ, διγλωσσία βλέπω εδώ, γιατί άλλα λέει ο αρχηγός σας».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Καθόλου διγλωσσία. Ο αρχηγός είπε σήμερα -ήμουνα μαζί του στην Ηλιούπολη, 2,5 ώρες-, είπε ότι θα εκπλήξει το αποτέλεσμα για εμάς. Θα είναι εντυπωσιακά θετικό. Τίποτε άλλο δεν λέω».

Δημοσιογράφος: «Έλεγε κάτι για 2 - δεν έλεγε για 2 μπροστά;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Και γιατί αποκλείετε το 3; Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αυτή είναι δική σας - εγώ δεν λέω τίποτα. Εγώ εκείνο το οποίο λέω, είναι ότι το αποτέλεσμα -επειδή έχω πάει σε δεκάδες συγκεντρώσεις, παντού- είναι συνέχεια όλο και πιο πυκνές. Και οι συγκεντρώσεις αυτές, κάτι λένε. Είχαμε δυο εβδομάδες πασχαλιάτικης ραστώνης, να το πω έτσι, γιατί ο κόσμος δεν είχε διάθεση να ασχοληθεί με την πολιτική. Γιόρταζε αυτές τις ημέρες, τις πασχαλιάτικες. Από τη Δευτέρα, άρχισε ξανά αυτό το πράγμα. Και ασχολείται ο κόσμος. Είμαστε στην τελική ευθεία των τριών - τεσσάρων εβδομάδων».

Δημοσιογράφος: «Ασχολείται, λέτε, ε; Γιατί στις δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται αυτό».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Ασχολείται περισσότερο».

Δημοσιογράφος: «Γύρισε ορεξάτος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Νομίζετε ότι είναι ορεξάτος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία; Θα το δούμε στην κάλπη».

Δείτε το επίμαχο βίντεο