Προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού θα μπορούσε να θεωρηθεί η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη και Αλέξανδρου Αυλωνίτη, προς το πρόσωπο του υπουργού Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, στήνοντας νέα συνωμοσία και αφήγημα με στόχο.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 20.05.2024 στις 12:00 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, και Δικαιοσύνης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα καταγγελλόμενα στην επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ειδικότερα, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε ακόμα μία φορά συντονισμένα στο πρόσωπο του προέδρου του οργανισμού Σέρκου Χαρουτουνιάν και με την υποστήριξη των προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, προκειμένου να στήσουν ένα νέο αφήγημα με στόχο αυτήν τη φορά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το αφήγημα και ο λόγος

Προφανώς οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη με τη νέα ΚΑΠ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ανέβασαν τις πολιτικές μετοχές του, εφησυχάζοντας τον αγροτικό πληθυσμό σε ένα δύσκολο θέμα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καπηλευτεί και να εργαλειοποιήσει. Ωστόσο, οι θετικές απόψεις γύρω από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κινητοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα συνωμοσία, προκειμένου να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία σε έναν τομέα που κέρδισε το συγκριτικό πλεονέκτημα και την εμπιστοσύνη των αγροτών.