Σφοδρή επίθεση εναντίον του Άρη Σπηλιωτόπουλου εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δήλωση στη συνέντευξη του πρώτου, στο Action 24. Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος προκειμένου να στηρίξει με κάποιον τρόπο την επιλογή του να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέφυγε στο αφήγημα του «νέου διλλήματος», περί της προόδου εναντίον της συντηρήσεως, λέγοντας ότι το πολιτικό σύστημα πλέον χωρίζεται στους «πολιτισμικά συντηρητικούς και τους πολιτισμικά προοδευτικούς». Επιχειρηματολόγησε περεταίρω ότι κάποιοι «πολιτισμικά προοδευτικοί» άνθρωποι έχουν «εγκλωβιστεί» στην Νέα Δημοκρατία, από την εποχή της «Νέας Δημοκρατίας του μεσαίου χώρου», μέχρι που «ήρθε ο κύριος Σαμαράς, που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε ακραία στοιχεία».

Ακούγοντας τη συγκεκριμένη αναφορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης του «απάντησε καταλλήλως» μέσω του Twitter / X, λέγοντας «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου… Όταν ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρότεινε για Δήμαρχο Αθηναίων τον Άρη Σπηλιωτόπουλο μου ζήτησε να τον υποστηρίξω διότι είχε πρόβλημα στα Δεξιά του. Πήγα σε πολλές προεκλογικές του ομιλίες, οργάνωσα αρκετές, έκανα προσπάθεια. Ο ίδιος θυμάμαι με είχε πάρει τηλέφωνο προς το τέλος της εκστρατείας για να μου πει ευχαριστώ και ότι πότε δεν θα ξέχναγε την βοήθεια μου».

Προφανώς, είναι πολιτικά γελοίο να καταφέρεται κανείς εναντίον ενός -τότε- πρωθυπουργού που του έδωσε το χρίσμα για να διεκδικήσει τον Δήμο των Αθηναίων -στο οποίο εγχείρημα απέτυχε- καθώς και ενός πολιτικού ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου, προκειμένου να ενισχυθεί το προφίλ του και στους Δεξιούς ψηφοφόρους, μόνο και μόνο για να γίνει πολιτικά αρεστός, στο καινούριο πολιτικό του σπίτι. Ο κύριος Γεωργιάδης στη συνέχεια προκάλεσε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να τον διαψεύσει, λέγοντας ότι «είναι πάντα πολιτικά επικερδές κάποιος να με βρίζει, ειδικά ο αχάριστος! Αν με διαψεύσεις θα ψάξω να βρω και όλες τις φωτό από τις κοινές μας εκδηλώσεις τότε και τα βίντεο με τις ευχαριστίες του… Ντράπηκε και η ντροπή». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, εάν θα τολμήσει ο κύριος Σπηλιωτόπουλος, να διαψεύσει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Ο μεσαίος χώρος - ή εν πάση περιπτώσει, η όποια αναφορά σε ιδεολογικές αναφορές, υπονοεί ότι ακόμη και σήμερα, λειτουργεί με τον ίδιο έντονο τρόπο, η επίπεδη διάκριση των κομμάτων. Η επίπεδη διάκριση των κομμάτων -αυτός ο οριζόντιος άξονας- έχει ατονήσει. Την ίδια χρονική στιγμή, έχουμε έναν μεγαλύτερο άξονα, πολύ πιο έντονο και μάλιστα, είναι εγκάρσιος. Χωρίζει δηλαδή το πολιτικό σύστημα στα δυο: τους πολιτισμικά συντηρητικούς και τους πολιτισμικά προοδευτικούς -»

Δημήτρης Τάκης: «Είναι το "πρόοδος - συντήρηση", το περίφημο νέο δίλλημα».

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Ένα κομμάτι όμως πολιτισμικά προοδευτικών, προφανώς, είναι και στα Αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εγκλωβισμένοι, από την παλαιά εποχή. Γιατί η Νέα Δημοκρατία του "μεσαίου χώρου", είχε εγκλωβίσει πολλούς ανθρώπους, ακριβώς, "πολιτισμικά προοδευτικούς", μέχρι που ήρθε ο κύριος Σαμαράς, που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε ακραία στοιχεία. Τα βρήκε ο κύριος Μητσοτάκης, συνέχισε αυτή την πολιτική και αυτή τη στιγμή μιλούμε για μια Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει τη συγκολλητική ουσία της εξουσίας -προφανώς-, αλλά είναι δυο κόμματα σε συσκευασία του ενός. Είναι η λαϊκή Δεξιά, η οποία εκφράζεται από τον κύριο Σαμαρά και μάλιστα, την προεκλογική περίοδο, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι στο Ζάππειο -που ήταν η επέτειος για τη Νέα Δημοκρατία- ο κύριος Σαμαράς έκανε μια "alt-right" ομιλία και καταχειροκροτήθηκε από κάτω. Και βεβαίως, υπάρχει ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει φέρει πάρα πολλά στελέχη από το λεγόμενο "εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ", τα οποία και σήμερα είναι στην κυβέρνησή του. Αυτά τα δυο, είναι θέμα χρόνου πότε θα συγκρουστούν».

Γιώργος Πιέρρος: «Την ακολουθούν κι άλλοι; Δηλαδή, πέρα από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ακολουθούν κι άλλοι; Σαν κίνηση. Θυμάμαι στο παρελθόν που συζητούσατε με τον κύριο Τσιτουρίδη -και με άλλους απ' αυτόν τον χώρο- μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα γνωστά πρόσωπα;»

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Υπάρχουν στελέχη τα οποία σήμερα εκφράζουν τον μεσαίο χώρο και είναι άλλα εγκλωβισμένα, άλλα αποστασιοποιημένα».

Γιώργος Πιέρρος: «Άρα, τους περιμένετε».

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Το ζήτημα δεν είναι αν τους περιμένουμε. Το ζήτημα είναι, ότι όταν πηγαίνεις σε έναν χώρο, όπως είναι ο συγκεκριμένος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αντιληφθείς ότι ο αυτός ο χώρος, έχει μια συγκεκριμένη φυσιογνωμία».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου… Όταν ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρότεινε για Δήμαρχο Αθηναίων τον Άρη Σπηλιωτόπουλο μου ζήτησε να τον υποστηρίξω διότι είχε πρόβλημα στα Δεξιά του. Πήγα σε πολλές προεκλογικές του ομιλίες, οργάνωσα αρκετές, έκανα προσπάθεια. Ο ίδιος θυμάμαι με είχε πάρει τηλέφωνο προς το τέλος της εκστρατείας για να μου πει ευχαριστώ και ότι πότε δεν θα ξέχναγε την βοήθεια μου. Οι εκλογές δεν πήγαν τελικά καλά για αυτόν, ποτέ όμως έκτοτε δεν μαλώσαμε. Τώρα για να γίνει αρεστός στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί την πεπατημένη κατά των «ακραίων» που έφερε ο Σαμαράς… Είναι πάντα πολιτικά επικερδές κάποιος να με βρίζει, ειδικά ο αχάριστος! Άν με διαψεύσεις θα ψάξω να βρω και όλες τις φωτό από τις κοινές μας εκδηλώσεις τότε και τα βίντεο με τις ευχαριστίες του… Ντράπηκε και η ντροπή».