Μια ιστορία για τα ακριβά και πολυτελή γούστα, και μάλιστα με δημόσιο χρήμα, του Άρη Σπηλιωτόπουλου όσο ήταν υπουργός Τουρισμού επί κυβέρνησης Καραμανλή θυμήθηκε το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νέο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θαυμάζει απεριόριστα ο Στέφανος Κασσελάκης, επιδεικνύοντας έναν συνδυασμό εκλεπτυσμένου γούστου και μία έμφυτη ροπή προς την πολυτέλεια, το 2007 επέλεξε ένα πανάκριβο Lexus RX400c για τις μετακινήσεις του ως υπουργός. 

Εκείνη την εποχή το εν λόγω Lexus ήταν ένα όχημα υψηλού στάτους αλλά και υψηλού... budget καθώς κόστισε 68.000€ στο ελληνικό δημόσιο και φυσικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ως υπουργός Τουρισμού ήθελε το καλύτερο για την εικόνα του και τις μετακινήσεις του. Μάλιστα το όχημα διέθετε για την εποχή του ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα για πιο οικονομικές μετακινήσεις, παρά το πολύ μεγάλο κόστος του. Ωστόσο όταν ανέλαβε διαφορετικό υπουργείο και από υπουργός Τουρισμού έγινε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων το 2009, βρέθηκε προ μιας δυσάρεστης έκπληξης: το όχημα δεν μπορούσε να το χρησιμοποιεί πλέον για τις μετακινήσεις του, καθώς αποτελούσε δημόσια περιουσία του υπουργείου Τουρισμού. 

Μια εξέλιξη φυσικά που δεν άρεσε καθόλου στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, αλλά δεν μπόρεσε να την αλλάξει. Έκτοτε, δηλαδή για περίπου 15 χρόνια, το εν λόγω Lexus του Άρη της ριζοσπαστικής αριστεράς πλέον κάθεται ακινητοποιημένο στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του ΕΟΤ και σαπίζει δίχως καμία χρήση. Μάλιστα, το υπουργείο Τουρισμού αφαίρεσε τις πινακίδες του ώστε το Δημόσιο να γλιτώνει τα ακριβά τέλη κυκλοφορίας. Ίσως αυτή η ροπή προς το lifestyle, την εικόνα και την πολυτέλεια να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Ο τελευταίος μάλιστα λέγεται ότι βλέπει με τόσο μεγάλη εκτίμηση τον πρώην γαλάζιο υπουργό που σκέφτεται μετά τις ευρωεκλογές να τον αναβαθμίσει ακόμα και ως εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά η βάση του κόμματος βράζει, αλλά ο Στέφανος έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα κόμμα τύπου lifestyle που θα παίζει καλύτερα στις κουτσομπολίστικες πάρα στις πολιτικές εκπομπές. Ίσως πάλι εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε αυτά και πλέον αυτή είναι η νέα εικόνα των αριστερών ριζοσπαστών και θαυμαστών του Μαρξ.