σκοτώνω

1. αφαιρώ τη ζωή κάποιου «όταν άκουσα τον Στέφανο να μιλά για υπουργούς που σκοτώνουν, σκέφτηκα ότι είναι κάπως ακραίο να μιλάει έτσι για τους συντρόφους που ήταν υπουργοί όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι» 2. καταστρέφω «ο Τσίπρας σκότωσε τις αριστερές ψευδαισθήσεις και ο Κασσελάκης τις αποτελειώνει» 3. είμαι πολύ καλός σε κάτι, αρέσω πολύ «ο καινούργιος σύμβουλος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνει»

Εκεί που νόμιζα ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγει γέλιο από το παραλήρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπουργούς που σκοτώνουν, ο σύμβουλος επικοινωνίας και παλιός υπουργός του Κωνσταντίνου του Ακάματου, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ανέλαβε δράση. Και αφού απεφάνθη ότι οι δηλώσεις του παπατζή από το Μαϊάμι «παρερμηνεύτηκαν», μας ενημέρωσε ότι το ρήμα «σκοτώνω» χρησιμοποιείται και θετικά. «Δεν έχετε ακούσει παιδιά να λένε "αυτό το παγωτό σκοτώνει";», αναρωτήθηκε και, παρότι δεν βρήκα κανέναν που να έχει ακούσει παιδί να λέει κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ένας σύμβουλος επικοινωνίας του βεληνεκούς του Αρη του Σπηλιωτόπουλου δεν μπορεί παρά να ξέρει τι λέει. Ετσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο σύμβουλος επικοινωνίας Aρης Σπηλιωτόπουλος, υπερασπιζόμενος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μας κάλεσε να μην αποκλείσουμε εντελώς την περίπτωση ο Κασσελάκης να ήθελε απλώς να πει πόσο του αρέσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να έπεσε θύμα εσκεμμένης παρερμηνείας από τους τοξικούς αντιπάλους του. Δεν ξέρω ως σύμβουλος επικοινωνίας, αλλά ως σατιρικός συγγραφέας ο Σπηλιωτόπουλος σίγουρα σκοτώνει...

Νερό πηγής

O νέος σύμβουλος της Κουμουνδούρου δεν περιορίστηκε στην ερμηνεία του ρήματος «σκοτώνω». Αναφέρθηκε και στη «νόρμα του κρυστάλλου», την οποία φέρνει στην πολιτική ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα επειδή «δεν έχει τίποτα να κρύψει». Και έτσι ακριβώς είναι. Αν εξαιρέσουμε το παρελθόν του, τις επιχειρήσεις του και την περιουσιακή του κατάσταση, ο Κασσελάκης είναι διάφανος σαν το νερό πηγής.

Αχρείαστες οι απάνθρωπες ακρότητες

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία μπροστά από το Α.Τ. των Αγίων και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις σκληρές τιμωρίες που περιμένουν τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Θα είναι κάποια κατσάδα; Θα είναι πολλές επιτιμητικές ματιές; Θα έγραφα και για απεγκατάσταση του Κάντι Κρας από το κινητό, αλλά ελπίζω να μη φτάσουμε σε απάνθρωπες ακρότητες.

Μείνετε ήσυχοι

Επειδή πολλοί αναρωτιούνται για τη στάση που θα τηρήσει η UNESCO στο ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί, θέλω να σας καθησυχάσω ενημερώνοντάς σας ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό δεν είναι άλλος από τον Γιώργη τον Κουμουτσάκο.