νεκτάριος (ο)

1. αυτός που υποχωρεί «όταν ακούς τον Σάκη να εκτοξεύει απειλές να μην ξεχνάς ότι είναι ένας νεκτάριος που αργά ή γρήγορα θα υποχωρήσει» 2. αυτός που συμφιλιώνεται με τους εχθρούς του «ελάτε, βρε παιδιά, μέρες που είναι, να γίνουμε νεκτάριοι και να μονοιάσουμε» 3. αυτός που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας «ο Μηνάς είναι τόσο νεκτάριος που πίστευε ότι οι περιορισμοί στην πανδημία ήταν μια πρόβα για την επιβολή παγκόσμιας δικτατορίας» ΣΥΝ ψεκασμένος

Η θαυματουργός επίδρασις της Αναστάσεως

Θυμάστε που ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Ποντικονησίου Νεκτάριος είχε αποκλείσει από τις εκκλησίες των περιοχών που ελέγχει όσους βουλευτές ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών; Εκείνος μάλλον όχι. Γι’ αυτό άλλωστε υποδέχτηκε με θέρμη των Στέφανο με τα κολλητά ρούχα, με τον οποίο –όπως άκουσα και διάβασα στα ρεπορτάζ– είχε και τετ α τετ στο οποίο αντάλλαξαν απόψεις (ο ένας έδωσε τις διπλές του στον άλλο). Αντιστοίχως, ο δήθεν ανυποχώρητος δικαιωματιστής Στέφανος μια χαρά τα βρήκε με τον ομοεχθρικό Νεκτάριο (όπως μια χαρά τα έχει βρει και με τον αψύ Σφακιανό, ο οποίος θυμίζω δεν ψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο). Κάποιος κυνικός μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας αδίστακτος λαϊκιστής έμπορος δεν μπορεί να γυρίσει πλάτη στους πνευματικούς ηγέτες των ψεκασμένων (ο Νεκτάριος παρουσίαζε την καραντίνα ως πρόβα για επιβολή παγκόσμιας δικτατορίας) αφού ξέρει ότι τέτοιου είδους είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αλλά εγώ προτιμώ να αποδώσω τη φιλία Στέφανου και Νεκτάριου στη θαυματουργό επίδραση της Αναστάσεως.

Συγκίνηση

Κι εμένα δεν μου αρέσει να πηγαίνουν χρήματα από τους φόρους μου στη μεταφορά του «αγίου» φωτός, αλλά καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι που συγκινεί και αφορά πολύ περισσότερους συμπολίτες από όσους συγκινούν οι καλλιτέχνες, οι αθλητικές ομοσπονδίες, οι δημοσιογράφοι και γενικά όλοι όσοι επίσης χρηματοδοτούνται από τα φορολογικά έσοδα χωρίς να συγκινούν ή να αφορούν κανέναν.

«Τείχη» κατά το δοκούν

Στα «τείχη» εναντίον των οποίων επιχειρηματολογούν και διαδηλώνουν οι συμπολίτες που χρησιμοποιούν δυτικές ιδέες για να υποστηρίξουν ισλαμιστές τρομοκράτες, ολοκληρωτικά καθεστώτα και άλλους εχθρούς των δυτικών ιδεών, περιλαμβάνεται και αυτό το αδιαπέραστο αιγυπτιακό τείχος που δεν επιτρέπει στους Παλαιστίνιους να ζητήσουν καταφύγιο στην Αίγυπτο;

Βιετνάμ!

Με δεδομένο ότι ο Νέος Κόσμος έγινε και φέτος Βιετνάμ από τις μολότοφ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση, έστω και ατύπως, έχει αποποινικοποιήσει τη χρήση εκρηκτικών.