Αυτό το κόμμα δηλώνει κόμμα εξουσίας και μάλιστα έτοιμο να κυβερνήσει με πρωθυπουργό τον «θα τους ξεσκίσω» Στέφανο (της Ελλάδας) Κασσελάκη και στελέχη που αλληλοσπαράσσονται προκαλώντας θλίψη στους οπαδούς του και γέλιο στην πλειοψηφία των πολιτών. Αν δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή αν δεν είχε ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα μπορούσε να είναι ένα τηλεοπτικό reality.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι κλαίει και δεν διστάζει να το πει και την ίδια στιγμή εμφανίζεται και του… αλωνιού, τονίζοντας πως θα ξεσκίσει όποιον πειράξει τους υγειονομικούς -ποιόν άραγε- ενώ λίγο πριν έχει προχωρήσει σε χυδαίες αναφορές για τους υπουργούς της κυβέρνησης. Η φράση του για υπουργούς «που σκοτώνουν παιδιά» θα τον κυνηγά μέχρι το τέλος της πολιτικής του καριέρας, όποια και αν είναι αυτή.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης κατηγορεί ως… ενεργούμενο φαρμακοβιομηχανίας το Νο 1 του think Tank που ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συστήσει, τον καθηγητή Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος από την πλευρά του ταύτισε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με τον Ηλία Κασιδιάρη και τη λογική του με τη λογική των… ναζί. Άλλωστε, ο Παύλος Πολάκης είχε φροντίσει να διατρανώσει πως κατέχει τη μοναδική (επιστημονική) αλήθεια απαιτώντας από όλους τους άλλους να σκάσουν.

Και κάπου εκεί εμφανίζονται στελέχη όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Βασιλειάδης από τη μία και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος και Θανάσης Οικονόμου από την άλλη σε ένα απίστευτο τουρλουμπούκι με κερασάκι στο πάρτι που έχει ξεκινήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, που εμφανίσθηκε λίγο πολύ ως εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επιτέθηκε στους Αντώναρο και Οικονόμου, οι οποίοι προχώρησαν σε προγραφές αφήνοντας να εννοηθεί πως Σπίρτζης και Βασιλειάδης βρίσκονται σχεδόν εκτός κόμματος διότι τόλμησαν να αμφισβητήσουν και να… απαρνηθούν τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για υπουργούς «που σκοτώνουν παιδιά». Επιτέθηκε και στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, που εμφανίσθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες για να δικαιολογήσει τον πρόεδρο του κόμματος τονίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο επαγγελματική.

Ένα κόμμα-μπάχαλο. Με έναν αρχηγό που δεν ξέρει πού πηγαίνει αλλά και ούτε τι λέει. Που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες -μέχρι και δρόμους και νοσοκομεία στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Αλβανίας έταξε-, που υπόσχεται χρήματα και δισεκατομμύρια πριν καν του τεθούν αιτήματα από τις διάφορες παραγωγικές τάξεις και που δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα ακόμη και αύριο.

Ένα κόμμα που εμφανίζει και πάλι σημάδια διάλυσης πριν καν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με τον πρώην πρόεδρο να δηλώνει το δικό του παρών και τα στελέχη να αμφιβάλλουν ακόμη και για το κατά πόσο θα είναι στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές διαβάζοντας τα σημάδια της κοινωνίας. Βλέποντας τους ψηφοφόρους που το 2023 έμειναν στο κόμμα σιγά σιγά να απομακρύνονται εξαιτίας της αποϊδεολογικοποίησης που επιχειρεί ο νέος πρόεδρος.

Ένα κόμμα που το μόνο που κάνει είναι να επενδύει στον διχασμό και την τοξικότητα. Τον λαϊκισμό και την καταστροφολογία και δεν ορρωδεί προ ουδενός. Και επιχειρεί να εκθέσει τη χώρα και σε διεθνές και -κυρίως- σε επίπεδο ΕΕ στη λογική του «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».