Χαμός έγινε χθες το βράδυ στο πλατό του Kontra Channel, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Νατάσας Γιάμαλη, όπου είχε καλεσμένο τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα -καθηγητή αιματολογίας και μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ-, με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό. Ο κύριος Γεροτζιάφας είπε σχετικά «η ανακοίνωση του Πολάκη για τα εμβόλια μου θύμισε όλες τις ανακοινώσεις που έβγαζαν οι φασίστες. Όσοι αμφισβητούν τα εμβόλια είναι τραμπικοί φασίστες», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «περιμένεις μέσα σε δύο μήνες να σου κάνει ΜΕΘ με εκπαιδευμένο προσωπικό και πουλάς στον κόσμο ότι είσαι και εντατικολόγος και ότι είσαι και καλός γιατρός; Δεν έχεις αίσθηση της πραγματικότητας».

Μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις, παρενέβη τηλεφωνικά ο Παύλος Πολάκης μαινόμενος κατά του κυρίου Γεροτζιάφα, του μισού ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και κατά της δημοσιογράφου! Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι έκανε παρέμβαση στην εκπομπή, επειδή «δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κυρίου Γεροτζιάφα», ενώ παράλληλα ζήτησε να βάλουν μια καλύτερη φωτογραφία του, λέγοντας «διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου, σίγουρα έχετε» προφανώς θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη δεν τον κολάκευε. Η μόστρα πάνω απ' όλα.

Ο Παύλος Πολάκης είπε για τον κύριο Γεροτζιάφα «όλοι αυτοί οι οποίοι υπερηφανεύονταν για την πάλη εναντίον της πανδημίας στη χώρα μας, θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν. Και δεν μιλάω μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, (...) δεν είναι μόνο αυτοί, είναι και όλοι αυτοί, οι οποίοι "κράταγαν φανάρι" και δεν αμφισβήτησαν την πολιτική για την πανδημία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πιστών -και χρηματοδοτούμενων από τις φαρμακευτικές- επιστημόνων σε εισαγωγικά», κατηγορώντας ευθέως τον κύριο Γεροτζιάφα, ότι η επιστημονική του άποψη είναι επηρεασμένη από τη χρηματοδότηση φαρμακευτικής εταιρείας. Όπως ακριβώς κάνουν οι τραμπικοί αντιεμβολιαστές. Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του κατά του Νάσου Ηλιόπουλου, λέγοντας «Ποιος είναι αυτός που έλεγε την μπούρδα, μπούρδα, επιστημονικά και πολιτικά, ότι είναι "πράξη αλληλεγγύης στις μεγαλύτερες γενιές ο εμβολιασμός της νεολαίας"; Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν. Ο Ηλιόπουλος και διάφοροι άλλοι. Αυτοί ήταν. Όταν τους έλεγα ότι ήταν μπούρδα αυτό, γιατί με αυτήν τη λογική, να εμβολιαστούν φέτος όλα τα παιδιά και τα μωροκόπελα, για να μην κολλήσουν γρίπη οι γερόντοι», επιβεβαιώνοντας απλώς τη θέση του κυρίου Γεροτζιάφα, μιας και τα αφηγήματα των τραμπικών αντιεμβολιαστών σε όλες τις χώρες, είναι ακριβώς τα ίδια.

Στη συνέχεια, ο κύριος Πολάκης είπε για τον κύριο Γεροτζιάφα «αν δείτε στο δικό σας κανάλι, υπάρχει εκπομπή στην οποία έλεγε -περίπου τον Δεκέμβριο - Ιανουάριο του 2020 και του 2021-, ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ (...) μετά τον μαλώσανε και τον γύρισε τον σκοπό ο κύριος Γεροτζιάφας. Γιατί το εργαστήριό του στη Σορβόνη, χρηματοδοτείται από την Pfizer. Και προφανώς, τον απείλησε ότι θα του κόψει τη χρηματοδότηση και το γύρισε και αυτός στο "μοναδικό όπλο του εμβολίου". Και "να πάρουν τα βουνά αυτοί που δεν εμβολιάζονται". Και να λέει εμάς τραμπικούς φασίστες». Επειδή η συγκεκριμένη κατηγορία είναι πάρα πολύ βαριά, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και συνέχεια σε αίθουσα δικαστηρίου, καθώς ευθέως ο Παύλος Πολάκης είπε ότι ο κύριος Γεροτζιάφας υπό την απειλή κοψίματος χρηματοδότησης από την Pfizer, άλλαξε επιστημονική άποψη. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε, εάν όντως θα υπάρξουν μηνύσεις από την πλευρά του κυρίου Γεροτζιάφα, καθώς αργότερα ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε την κατηγορία λέγοντας ότι «έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας, που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και κάποιους άλλους, να βγει και να μας πει εμάς, τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι. Για να τελειώνουμε. Άντε μπράβο δηλαδή, γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Γιατί εγώ όπως έχω περπατήσει σε αυτή τη ζωή, έχουν περπατήσει ελάχιστοι. Και δεν μπορούνε τα μηδενικά να μας λένε, ότι είναι οι κάποιοι. Εντάξει; Κι άμα θέλετε την κάνουμε και διά ζώσης την αντιπαράθεση. Με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες, της "καθαρής επιστήμης" και καλά. Τελικά από πίσω είναι τα φράγκα όλων των εταιρειών».

Δεν «γλίτωσε» ούτε η Γιάμαλη

Ούτε η Νατάσα Γιάμαλη γλίτωσε τα πυρά του Παύλου Πολάκη, καθώς θεώρησε ότι καθώς εκείνος αγόρευε «γούρλωσε» τα μάτια της, με τον κύριο Πολάκη να της λέει «και μη γουρλώνετε τα μάτια σας», με τη δημοσιογράφο να του απαντά «μη μου κάνετε υποδείξεις, κύριε Πολάκη». Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε λέγοντας «όχι, σας κάνω γιατί και οι γκριμάτσες, έχουν το πολιτικό τους περιεχόμενο. Έχουν το πολιτικό τους περιεχόμενο και την αξία, ή την απαξία». Πρόκειται για νεοεισαχθέντα όρο στην πολιτική επιστήμη, «το πολιτικό περιεχόμενο της γκριμάτσας»!

Στη συνέχεια, ο κύριος Πολάκης κατηγόρησε τη δημοσιογράφο, ότι ενώ εκείνος ήθελε να παρέμβει σε παλαιότερη εκπομπή, που είχε καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν του έδωσαν τη δυνατότητα. Στη συνέχεια είπε ότι «μετά που έβγαλα για τα σπίτια του Χατζηνικολάου και τα χρέη του, δεν με ξανακαλέσατε», εννοώντας ότι λόγω της ανάρτησής του στο FaceBook, στην οποία καταφέρονταν εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου για κάποια χρέη του, η κυρία Γιάμαλη επειδή κάνει και ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM του κυρίου Χατζηνικολάου, τον έβαλε στην «μαύρη λίστα»! Το μόνο βέβαιο συμπέρασμα είναι, ότι ουδείς είναι ασφαλής από τα βέλη του «πολακισμού», τα οποία γίνονται πανεύκολα «φίλια πυρά», όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη

Παύλος Πολάκης: «Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση, του κυρίου Γεροτζιάφα. Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, τριάντα επτά χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας, που μας φέρνει στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, στο σκληρό δείκτη της πανδημίας, που είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού: τρεις χιλιάδες εξακόσιους εβδομήντα έναν θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου, σίγουρα έχετε».

Νατάσα Γιάμαλη: «Δεν την βάζω εγώ κύριε Πολάκη, είναι από "επάνω", θα το φροντίσουμε».

Παύλος Πολάκης: «Αυτός που τη βάζει. Δεύτερον, με αυτό το αποτέλεσμα, όλοι αυτοί οι οποίοι υπερηφανεύονταν για την πάλη εναντίον της πανδημίας στη χώρα μας, θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν. Και δεν μιλάω μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με "το μοναδικό όπλο του εμβολίου", χωρίς ΜΕΘ και χωρίς τα φάρμακα, που τους φώναζα από τον Νοέμβριο του 2020, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο αυτοί, είναι και όλοι αυτοί, οι οποίοι "κράταγαν φανάρι" και δεν αμφισβήτησαν την πολιτική για την πανδημία, της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πιστών -και χρηματοδοτούμενων από τις φαρμακευτικές- επιστημόνων σε εισαγωγικά. Τι απ' όλα όσα είπα, κυρία Γιάμαλη, εδώ και 3 χρόνια, δεν αποδείχτηκε στην πράξη αληθινό; Πόσους θανάτους κυρία Γιάμαλη, είχαμε στις ηλικίες μέχρι 17 ετών; Στους τριάντα επτά χιλιάδες θανάτους, πόσους θανάτους είχαμε;»

Νατάσα Γιάμαλη: «Θέλετε να μας θυμίσετε, γιατί εγώ δεν το έχω πρόχειρο».

Παύλος Πολάκης: «Να σας θυμίσω, επτά. Γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν τα δωδεκάχρονα; Πόσους θανάτους είχαμε κυρία Γιάμαλη, στην ηλικία 17 μέχρι 40; Διακόσιους. Γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα; Πόσους θανάτους είχαμε στην ηλικιακή ομάδα 40 με 60; Γύρω στις πέντε χιλιάδες. Έπρεπε εκεί να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες. Πόσους είχαμε στους άνω των 60 - 65; Τους υπόλοιπους τριανταμία. Άρα, ποιος είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι άνω των 60 - 65 και από τις υπόλοιπες ηλικίες, οι ευπαθείς ομάδες; Ποιος είναι αυτός που έλεγε τη μπούρδα, μπούρδα, επιστημονικά και πολιτικά, ότι είναι "πράξη αλληλεγγύης στις μεγαλύτερες γενιές, ο εμβολιασμός της νεολαίας"; Θυμάστε ποιος ήτανε;»

Νατάσα Γιάμαλη: «Το διάβασα στη δική σας ανάρτηση».

Παύλος Πολάκης: «Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν. Ο Ηλιόπουλος και διάφοροι άλλοι. Αυτοί ήταν. Όταν τους έλεγα ότι ήταν μπούρδα αυτό, γιατί με αυτή τη λογική, να εμβολιαστούν φέτος όλα τα παιδιά και τα μωροκόπελα, για να μην κολλήσουν γρίπη οι γερόντοι. Τέτοιας αξίας είναι αυτό. Τρίτον, στον κύριο Γεροτζιάφα, αν δείτε στο δικό σας κανάλι, υπάρχει εκπομπή στην οποία έλεγε -περίπου τον Δεκέμβριο - Ιανουάριο του 2020 και του 2021-, ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ (...) μετά τον μαλώσανε και τον γύρισε τον σκοπό, ο κύριος Γεροτζιάφας. Γιατί το εργαστήριό του στην Σορβόννη, χρηματοδοτείται από την Pfizer. Και προφανώς, τον απείλησε ότι θα του κόψει τη χρηματοδότηση και το γύρισε και αυτός στο "μοναδικό όπλο του εμβολίου". Και "να πάρουν τα βουνά αυτοί που δεν εμβολιάζονται". Και να λέει εμάς, τραμπικούς φασίστες. Ε, δεν είμαστε και το ίδιο. Γιατί εγώ τους κοιτάω όλους στα μάτια, κυρία Γιάμαλη. Και αυτούς που το παίζουν καθηγητές και το πώς γίναν καθηγητές και, το τι τσάντες κουβαλήσανε και σε ποια εργαστήρια κλειστήκανε μετά το τέταρτο έτος που ήτανε στη Θεσσαλονίκη, για να γίνουν αυτό που γίνανε. Επειδή είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι - και έχω πει και για πολλούς αλλά μην το γυρίσουμε προσωπικά -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Το γυρνάτε, όμως».

Παύλος Πολάκης: «Αλλά δεν ανέχομαι από κάποιους απόντες -και μη γουρλώνετε τα μάτια σας- δεν ανέχομαι από κάποιους απόντες -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Μη μου κάνετε υποδείξεις κύριε Πολάκη».

Παύλος Πολάκης: «Όχι, σας κάνω γιατί και οι γκριμάτσες, έχουν το πολιτικό τους περιεχόμενο. Έχουν το πολιτικό τους περιεχόμενο και την αξία, ή την απαξία».

Νατάσα Γιάμαλη: «Να ρωτήσω όμως, αν θέλετε; Αν επιτρέπετε, εκτός κι αν είναι παρέμβαση δική σας, χωρίς ερωτήματα».

Παύλος Πολάκης: «Να τελειώσω και μετά. Έχω πολύ καιρό να βγω και βγάζετε διάφορους -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Όχι με δική μου ευθύνη, κύριε Πολάκη. Έχετε προσκληθεί πολλάκις εδώ».

Παύλος Πολάκης: «Δεν προσκλήθηκα κυρία Γιάμαλη, όταν είχε βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης, έλεγε ένα σκασμό ψευτιές. Βγήκα - να σας ζητήσω να βγω και δεν με αφήσατε. Και δεύτερον, όταν έβγαλα τα του Χατζηνικολάου, δεν με ξανακαλέσατε. Μη με φορτίζετε -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Δεν σας ξανακαλέσαμε κύριε Πολάκη; Δεν σας ξανακαλέσαμε;»

Παύλος Πολάκης: «Μη μου λέτε εμένα τέτοια. Γιατί μετά που έβγαλα για τα σπίτια του Χατζηνικολάου και τα χρέη του, δεν με ξανακαλέσατε. Εντάξει; Σε παρακαλώ πολύ. Για να τελειώσουμε με την πανδημία -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Αλήθεια; Κύριε Πολάκη έχουμε μιλήσει και με εσάς και με συνεργάτες σας, για να ξαναέρθετε στην εκπομπή. Μη μου τα κάνετε αυτά, δεν είναι βοηθητικά ούτε για εσάς, ούτε για εμένα».

Παύλος Πολάκης: «Για να τελειώσουμε για την πανδημία -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Να τελειώσουμε την πανδημία, αλλά να αφήσουμε τη σπέκουλα».

Παύλος Πολάκης: «Μη με διακόπτετε άλλο».

Νατάσα Γιάμαλη: «Δεν είναι διάγγελμα κύριε Πολάκη, βγαίνετε σε μια εκπομπή. Δεν είναι Βουλή εδώ, οπότε θα δεχτείτε και ερωτήσεις εφόσον βγήκατε. Και σας δίνουμε και τηλεοπτικό χρόνο».

Παύλος Πολάκης: «Κυρία Γιάμαλη, νομίζω είπα αρκετά, μπορώ να πω άλλα τόσα. Δεν έχω βγει πολύ καιρό, αλλά δεν ανέχομαι -»

Νατάσα Γιάμαλη: «Δεν απειλούμαι, ούτε εκφοβίζομαι κύριε Πολάκη. Να σας ρωτήσω θέλω».

Παύλος Πολάκης: «Μη μιλάτε επάνω μου όμως. Δεν ανέχομαι από κανέναν απόντα, από την πολιτική ζωή της χώρας, να επιστρέφει ως επιστήμονας -μην πω καμιά βαριά κουβέντα- και μάλιστα να μας το παίζει και γκραντ Αριστερός και να μας πει ότι πρέπει να πάρουμε τα βουνά, αυτοί που διατυπώσαμε σαφέστατες αμφιβολίες που αποδείχτηκαν και στην πράξη. Όταν εγώ έλεγα ότι τα εμβόλια, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό όπλο, γιατί θα έρθουν και μεταλλάξεις που δεν τις πιάνουν. Είχα δίκιο, ή δεν είχα; Όταν έλεγα ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς μαζικά, ένα εμβόλιο το οποίο βγήκε 9 μήνες μόνο, μετά από τότε που εμφανίστηκε το πρόβλημα, ποιος είχε δίκιο; Όταν έλεγα για την πλατφόρμα, για το Astra -γιατί είχαμε δει από τότε την ιστορία με τις θρομβώσεις- δεν πρέπει να την ανοίξεις για τη νεολαία, γιατί την άνοιξε; Ποιος είχε δίκιο; Και έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας, που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, στον Ξανθό και κάποιους άλλους, να βγει και να μας πει εμάς, τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι. Για να τελειώνουμε. Άντε μπράβο δηλαδή, γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Γιατί εγώ όπως έχω περπατήσει σε αυτή τη ζωή, έχουν περπατήσει ελάχιστοι. Και δε μπορούνε τα μηδενικά να μας λένε, ότι είναι οι κάποιοι. Εντάξει; Κι άμα θέλετε την κάνουμε και δια ζώσης την αντιπαράθεση. Με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες, της "καθαρής επιστήμης" και καλά. Τελικά από πίσω είναι τα φράγκα όλων των εταιρειών».