Σαφείς αποστάσεις έλαβε και η καθηγήτρια Ιατρικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Action24, από την ανάρτηση του συναδέλφου της, Παύλου Πολάκη, για τα εμβόλια του κορωνοϊού. Ερωτηθείσα με την επιστημονική της ιδιότητα, σημείωσε πως «η δική μου η άποψη – και αυτό είναι άποψη- είναι ότι υπήρξε ελλιπής επιστημονική κρίση».

Σε απάντηση, ωστόσο, με την πολιτική της ιδιότητα, αυτή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε για τις δηλώσεις Πολάκη πως «η εμπειρία μου στην πολιτική είναι πολύ περιορισμένη και ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές».

Τα πυρά του απέναντι στον Παύλο Πολάκη έστρεψε και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μέλος του Think Tank που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Action24, είπε πως «η ανακοίνωση του Πολάκη για τα εμβόλια μου θύμισε όλες τις ανακοινώσεις που έβγαζαν οι φασίστες. Όσοι αμφισβητούν τα εμβόλια είναι τραμπικοί φασίστες».

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει «διεφθαρμένους» όσους προωθούσαν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Αstrazeneca, επιτίθεται στην κυβέρνηση και ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στους Ανδρέα Ξανθό, αλλά και Αλέξη Τσίπρα.

«Αν σας πω αλητήριους, αν σας πω διεφθαρμένους που τα πιάσατε από τις εταιρείες εμβολίων, αν σας πω άσχετους και ηλίθιους, δεν νομιζετε πως θα έχω δικιο; Όταν έλεγα πως έπρεπε να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες, όταν έλεγα πως δεν έπρεπε να ανοίξει η πλατφόρμα για το Astrazeneca για όλες τις ηλικίες γιατί παρουσιάζει συχνά θρομβώσεις ως επιπλοκές ποιος είχε δίκιο;», έγραφε στην ανάρτησή του, παράμενοντας στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις και τις θεωρίες συνωμοσίας.