μαϊμουδίζω 1. μιμούμαι συμπεριφορά της οποίας το περιεχόμενο αγνοώ ή δεν μπορώ να το καταλάβω «ώρα ήταν κάποιοι συμπολίτες να μαϊμουδίσουν τις καταλήψεις που βλέπουν τόσες μέρες στην τηλεόραση» 2. ακολουθώ τυφλά τη μόδα «οι νέοι συχνά μαϊμουδίζουν, οπότε η στήριξη κάποιων νέων στη Χαμάς και τους ισλαμιστές δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν»

Τώρα πια το βήμα έχει γίνει

Η κατάληψη-μαϊμουδισμός της Νομικής σχολής προς υποστήριξη των τρομοκρατών της Χαμάς τελικά δεν κράτησε πολύ. Βλέπετε, και αυτοί που ήθελαν να μιμηθούν όσα έβλεπαν μέρες τώρα στην τηλεόραση (μέχρι και αντίσκηνα έβαλαν για να θυμίζει η εικόνα τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ από Αμερική) ήταν λίγοι και η κυβέρνηση φαίνεται να κατάλαβε ότι, τουλάχιστον προεκλογικά, η περαιτέρω ανοχή στην παραβατική υστερία των μειοψηφιών δεν θα της βγει σε εκλογικό καλό. Το αποτέλεσμα ήταν επέμβαση και προσαγωγές και ένας νέος πονοκέφαλος για τους κυβερνητικούς, οι οποίοι γλίτωσαν μεν την γκρίνια για την απροθυμία επιβολής του νόμου, αλλά ταυτοχρόνως απώλεσαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προσποιούνται ότι η απόσταση ανάμεσα στην επιθυμία για επιβολή του νόμου και την ίδια την επιβολή είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορεί να καλυφθεί. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση έδειξε ότι γίνεται να επιβάλλεται ο νόμος, οπότε άπαξ και το έδειξε θα είναι υπόλογη για κάθε φορά που δεν το κάνει.

Ελαφρυντικά

Μετά την εκκένωση ήρθαν και οι συνήθεις εικόνες της βρόμας και της καταστροφής που πάντα συνοδεύουν τη δράση των συμπολιτών που «αντιστέκονται» επαγγελματικά (ή και για χόμπι) και οι οποίες μπορεί να γίνουν το καλύτερο ελαφρυντικό για την παραβατική δράση τους. Νομίζω πως οι δικηγόροι τους θα μπορούσαν άνετα να υποστηρίξουν ότι κάποιος που με τη θέλησή του παραμένει σε τέτοιο περιβάλλον περισσότερο από 10 λεπτά δεν μπορεί να υπόκειται σε καταλογισμό οποιασδήποτε ευθύνης.

Πάντως, αμισθί δεν το λες

Διαβάζω ότι οι σχολιαστές της Γιουροβίζιον δούλεψαν (ή μάλλον «δούλεψαν») αμισθί και σκέφτομαι ότι ένα ταξίδι ημερών στη Σουηδία με τα έξοδα πληρωμένα, συν η προβολή που σου εξασφαλίζει η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα του οποίου η θεαματικότητα φτάνει το 60% και 70%, είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αμοιβή για κάποιον που δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Τα μασάει

Μετά τους non binary ανθρώπους, έχουμε και τις non binary απόψεις. Οπως αυτές του Αρη του Σπηλιωτόπουλου τον οποίο άκουσα με τ’ αυτιά μου να λέει στα περίεργα ελληνικά του «είμαι υπέρ των κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων αλλά όχι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν και εάν εφόσον αυτό θα γίνει, θα γίνει σύμφωνα με συνταγματική αναθεώρηση».