Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου, η οποία γνωρίζει όσο λίγοι την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Σε άρθρο της στα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτει ότι στελέχη που βρίσκονται στη λεγόμενη «ομάδα Τσίπρα» έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αδιέξοδο με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει σαφείς πολιτικές θέσεις, παρεκκλίνει από τα ιδρυτικά προτάγματα του κόμματος ενώ παραγκωνίζει στελέχη και όργανα, επιθυμώντας να λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις. Το κερασάκι στην τούρτα τον τελευταίο καιρό ήταν η συνεργασία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο αλλά και η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο προσώπων από τον χώρο της showbiz που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε σε πρόσφατη συνέντευξη του τις προθέσεις του για το πως θα διαμορφώσει το κόμμα του την επομένη των εκλογών, αναφέροντας παράλληλα ότι «κομματική επετηρίδα ούτε καν θα είναι παράγοντας» για την ανέλιξη των στελεχών του κόμματος, έστειλε μήνυμα στην ομάδα Τσίπρα, με το οποίο ουσιαστικά, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, τους έδειξε τον δρόμο της εξόδου. 

Νέα μαζική φυγή στελεχών 

Η απόφαση κορυφαίων στελεχών αλλά και πολλών μελών του πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ειλημμένη και απλά μετατίθεται μετά τις ευρωεκλογές, ώστε να μην κατηγορηθούν για το ποσοστό το οποίο θα λάβει το κόμμα στις ευρωεκλογές, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι μικρότερο από αυτό των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, πολλά από τα στελέχη που αισθάνονται εγκλωβισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και τη Νέα Αριστερά, ωστόσο τα περισσότερα στελέχη περιμένουν την επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζυγίζει την επιστροφή του με ένα νέο κεντροαριστερό φορέα, μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεση των στελεχών του πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα άλλωστε είναι να μην δώσουν στους ψηφοφόρους του κόμματος τους την εντύπωση ότι απλώς αποχωρούν από το κόμμα, αλλά να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας του προοδευτικού χώρου με την δημιουργία ενός μεγάλου κεντροαριστερού φορέα.

Φυσικά σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαφανισμένοι από τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Κοινώς «δεν τρέχουν» για κάτι που δεν πιστεύουν και για κάτι που τους αφήνει στην «απ’έξω», καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να κάνει το κόμμα one man show με ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο. «Η συγκατοίκηση μας με τα στελέχη του νέου ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ιδιαίτερα προβληματική», λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι που επιθυμούν να «δραπετεύσουν» και προσθέτουν ότι δεν έχουν τίποτα κοινό με τον Στέφανο Κασσελάκη, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα μεγάλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές.