Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, όπου θεωρείται δεδομένη μια νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ με τη μαζική αποχώρηση των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε το καταστατικό του ιδρύματός του και προετοιμάζεται για μια σημαντική εκδήλωση με το βλέμμα στη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, μακριά από τα lifestyle του Στέφανου Κασσελάκη

Στο ΓΕΜΗ με αριθμό 173633601000 κατατέθηκε η επωνυμία και το καταστατικό του Ιδρύματος Τσίπρα, μέσω του οποίου θα επιχειρήσει το προσωπικό του rebranding. Στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε, συμμετέχουν - πέραν του πρώην πρωθυπουργού - δύο στενοί του συνεργάτες: για τον διευθυντή του Γραφείου, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, o οποίος θα είναι κατά το νόμο ο διαχειριστής του Ιδρύματος και την Γιάννα Πεππέ, γενική γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.

Επιστρέφει και η Πόπη Τσαπανίδου 

Το γραφείο Τύπου του Ιδρύματος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπούσιος, ο οποίος άλλωστε είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προβλέπεται να δραστηροποιηθούν αρκετοί στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως οι Βαγγέλης Καλπαδάκης, Κώστας Γαβρόγλου, Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ήταν η τελευταία εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως είναι γνωστό, το Ίδρυμα Τσίπρα έχει προγραμματίσει το πρώτο διεθνές συνέδριο για τις 17 και 18 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα του πρώην πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και θα περιλαμβάνει 8 πάνελ συζήτησης. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών, ίσως το μόνο πλέον σημείο με το οποίο συμφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για την προσφορά της στην Ειρήνη, λες και χωρίς τη συμφωνία θα διεξαγόταν κάποια πολεμική σύγκρουση και την πρόλαβε ο άσος της εξωτερικής πολιτικής Νίκος Κοτζιάς με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης τα βλέπει όλα αυτά με ιδιαίτερη ανησυχία διότι γνωρίζει ότι μετά τις ευρωεκλογές τα στελέχη επιρροής του Αλέξη Τσίπρα πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος δεν συμμετέχουν στην προεκλογική καμπάνια για τις ευρωεκλογές καθώς η ρήξη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει οριστική. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα αδειάσουν τη γωνιά στον Στέφανο, για να μείνει επιτέλους μόνος με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Ευάγγελο Αντώναρο και τους πανελίστες που μάζεψε για υποψήφιους. Η συνέχεια επί της οθόνης. 

Ο λογαριασμός Georghy Zhukov του X βρήκε και δημοσίευσε το καταστατικό του Ιδρύματος: