Καθ’ όλη την διάρκεια της Μεταπολίτευσης έχουν συμβεί πολλά αξιομνημόνευτα πολιτικά γεγονότα. Αυτό που συμβαίνει, όμως, τον τελευταίο καιρό με τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ καταχωρίζεται ξεκάθαρα στα γεγονότα πολιτικής ελαφρότητας. Κατανοώντας προφανώς το κλίμα που διαμορφώνεται εναντίον του για την πορεία που έχει πάρει το κόμμα της Αριστεράς το οποίο κυβέρνησε τη χώρα πριν από λίγα χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα παίζοντάς τα όλα για όλα... Προσπαθεί να τον μειώσει και να τον θέσει εκτός παιχνιδιού –λες και μπορεί– εξυμνώντας τον!

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Μολονότι η προεκλογική περίοδος βαίνει στην κορύφωσή της και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αφήνουν ανοιχτό το ποιο κόμμα θα καταλάβει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, παρατηρεί κανείς ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αφιερώνει άπλετο χρόνο και χώρο στον προγραμματικό λόγο του για να περιγράψει τις στιχομυθίες του με τον προκάτοχό του, μαζί με τα μελλοντικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά απάντησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι μαζί μας» στην οπτική της συμπόρευσής του με την Κουμουνδούρου, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα σε κάποια προεκλογική εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο ότι θα εμφανιστεί κάπου.

«Εχουμε επικοινωνία...»

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν με αμφισβήτησε προσωπικά», αλλά έστειλε την επιστολή πριν από το τελευταίο Συνέδριο «για να ξεκαθαρίσει το τοπίο», ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρατευθεί εκ νέου ο προκάτοχός του στην εκλογική μάχη. «Εχει τη δική του ενασχόληση με το Ινστιτούτο του. Ελπίζω να κάνουμε κάτι μαζί μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά δεν το έχω ζητήσει γιατί δεν έχω σκεφτεί αυτόν τον συνδυασμό. Το κόμμα είναι ενωμένο και αυτό φάνηκε στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο. Εχουμε επικοινωνία, μιλάμε μια-δυο φορές την εβδομάδα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρόσφατης δημοσκόπησης, βάσει της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας κόβει πρώτος το νήμα ως ο πιο κατάλληλος να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Το περιβάλλον Τσίπρα, ενώ ετοιμάζει την εκδήλωση του Ιδρύματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει «ουδέν σχόλιον» σε όσους δημοσιογράφους ζητούν κάποια αντίδραση.

Απαντώντας έμμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε «για τον Αλέξη Τσίπρα μιλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος, μιλά ο ίδιος», λέγοντας ακόμη πως «για να ορίσει κάποιος υπουργούς πρέπει να είναι πρωθυπουργός, άρα η αμετροέπεια πρέπει να έχει γραμμή» και «θεωρώ για τον Αλέξη Τσίπρα, και όχι μόνο για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι υπάρχουν αποφάσεις που δεν τις λαμβάνει κάποιος πολιτικός γιατί το επιδιώκει, αλλά γιατί το επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, η προοδευτική παράταξη, το επιτάσσουν οι ανάγκες των καιρών», περνώντας τον Στέφανο Κασσελάκη «πριονοκορδέλα συνοικιακού επιπλοποιείου», όπως είπε ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον άκουσε.

Δέσμιος του lifestyle

Εμμένοντας στην πολιτική του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της συχνής παρουσίας του σε lifestyle τηλεοπτικές εκπομπές και πρωινάδικα, σημειώνοντας ότι «ακόμα και σε μία lifestyle εκπομπή, ακόμα και σε μία μη πολιτική εκπομπή μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου». «Είμαστε στο 2024. Είμαι εδώ με τους όρους του 2024», τόνισε και το μήνυμα πήγε σε αυτούς που του ασκούν έντονη κριτική στο εσωτερικό του κόμματος. Σε άλλη συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο πώς αποκάλυψε στους γονείς του ότι είναι gay, λέγοντας παράλληλα ότι είναι «ο τέταρτος πολιτειακός παράγοντας στη χώρα», προφανώς αγνοώντας ότι η χώρα έχει έναν πολιτειακό παράγοντα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος σήμερα με τη Νέα Αριστερά Νίκος Φίλης δήλωσε ότι δεν φανταζόταν ποτέ πως θα κυριαρχούσε μια «lifestyle παρουσίαση», πράγμα που, όπως επεσήμανε, αποδεικνύει την ύπαρξη ενός «πολιτικού κενού» στην καθημερινότητα. «Για τον κ. Μητσοτάκη αυτό είναι μάννα εξ ουρανού. Αντί να κουβεντιάζει τα καθημερινά προβλήματα, μιλάει για τις κάλτσες με τους αστακούς, τα μπουζούκια, τα παπούτσια. Για τον κ. Κασσελάκη αυτό είναι ένας τρόπος ζωής που θέλει να λανσάρει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τού σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Δεν είναι κόμμα της Αριστεράς, αλλά κόμμα λαϊκιστικό που μετακινείται όλο και πιο κεντροδεξιά», ανέφερε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να χάσει ποτέ με μια lifestyle πολιτική».