Στην δοκιμασμένη -πλην αποτυχημένη- συνταγή του να τα βάζουν με τους δημοσκόπους, φαίνεται να καταφεύγει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρας Τζάκρη, υπάρχει κάποια πλεκτάνη για να «ρίξουν» τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, η κυρία Τζάκρη υπεραμύνθηκε με «νύχια και με δόντια» την κυριαρχία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να «αδειάσει» τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην ερώτηση του Δημοσιογράφου, εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάποια θέση στον μελλοντικό ΣΥΡΙΖΑ και την μελλοντική Κεντροαριστερά, η κυρία Τζάκρη ξεκίνησε να αναπαράγει την γνωστή επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα, περί του ιστορικού ηγέτη του κόμματος που κατάφερε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου όμως, ότι «ο κύριος Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον κύριο Κασσελάκη στο συνέδριο», η κυρία Τζάκρη βγήκε εκτός της γνωστής γραμμής, αποδεχόμενη την αιτίαση και απαντώντας ότι «εν πάση περιπτώσει, πήρε τη συγκεκριμένη απάντηση». Για να φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη γραμμή «δεν καταλάβατε καλά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγγυητής της ενότητας», προφανώς υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτό γίνεται εμφανέστερο από την επόμενη τοποθέτηση της κυρίας Τζάκρη, ότι υπάρχει κάποια «πρεμούρα, επιδημία σχεδόν, των δημοσκοπικών επιχειρήσεων», να βρουν το ποιος είναι καταλληλότερος ηγέτης της Κεντροαριστεράς, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ψάχνει για αρχηγό». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «γιατί κάποιοι ανακινούν το σενάριο Τσίπρα, ως ηγέτη;», η κυρία Τζάκρη απάντησε ότι «δεν ξέρω, έχω αυτή την απορία. Γιατί δεν περιμένουν οι δημοσκόποι να γίνουν οι εκλογές, κι αν θέλετε μετά να καταγράψουν τις εντυπώσεις». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν κάποιοι θέλουν να ρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Τζάκρη είπε «τζάμπα τρώνε τα λεφτά τους. Εγώ αυτό δεν το κατανοώ. Έχω αυτή την απορία. Τέτοια πρεμούρα πριν από την καταγραφή οποιουδήποτε αποτελέσματος, να γίνονται δήθεν δημοσκοπήσεις για τον απερχόμενο ηγέτη της Κεντροαριστεράς, στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «υπάρχει από πίσω ένα σύστημα, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή (...) δεν δικαιολογείται όμως για εμένα αυτή η πρεμούρα, πριν καταγραφεί ένα αποτέλεσμα στην κάλπη, να ψάχνουμε να βρούμε τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς».

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης αρχίζει και παρουσιάζει μια κάμψη στα ποσοστά του, ενω στα ευρήματα κάποιων δημοσκοπικών ερευνών, βρίσκεται να αγγίζει εντελώς οριακά το 15%. Αυτό εξηγεί την και τη χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, ότι ακόμη και ένα 15% δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα. Προφανώς, όλα αυτά τα γνωρίζει και ο Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με πληροφορίες, θα «δώσει το σήμα» της αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη, στην εκδήλωση που θα κάνει το ινστιτούτο του, μόλις έξι ημέρες, μετά τις κάλπες των Ευρωεκλογών. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γνωρίζουν ότι ακόμη και τα πιο δεκτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο στυλ ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη, έχουν απογοητευτεί και κάνουν λόγο για «εκπεσμό» του κόμματος. Συνεπώς, ο Στέφανος Κασσελάκης θα χρειαστεί ένα θαύμα, προκειμένου να γλιτώσει και αυτή τη φορά, από την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα έχει πολλούς συμμάχους εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν λέμε πολλούς, το εννοούμε, καθώς οι μόνοι που δεν πρόκειται να συμμαχήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η ηγετική του ομάδα. Για όλους, μα όλους τους άλλους, είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να τους πάρει με το μέρος του. Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν όχι μόνο πολιτικό, αλλά και παραπολιτικό ενδιαφέρον.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Δημήτρης Οικονόμου: «Ο κύριος Κασσελάκης έβγαλε από "το κάδρο" τον κύριο Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας έχει κάποια θέση σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ; Στον μελλοντικό ΣΥΡΙΖΑ, στην μελλοντική Κεντροαριστερά; Στη μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κάποια θέση;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κύριος Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο άνθρωπος που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Να τον κάνουμε κάδρο, να τον έχουμε εκεί και να τον βλέπουμε. Λέμε, ενεργό μέλος, μπορεί να είναι;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Εσείς έχετε ρωτήσει ποτέ τον κύριο Μητσοτάκη, αν θα έκανε ποτέ υπουργό τον κύριο Σαμαρά, ή τον κύριο Κώστα Καραμανλή; Είθισται να γίνει υπουργός;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Ο Σαμαράς εκεί, μέσα είναι ο άνθρωπος, ενεργός. Κάθε μέρα μιλάει».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Τον ρωτήσατε ποτέ;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Να τον ρωτήσουμε, δεν είναι κακό».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο κύριος Τσίπρας ήρθε προχθές στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε στους ανθρώπους εκεί να έχουν - ειλικρινά κι εμένα αν με ρωτάτε, που είμαι γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Ο κύριος Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον κύριο Κασσελάκη στο συνέδριο, το ξεχάσατε;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Και εν πάση περιπτώσει, πήρε τη συγκεκριμένη απάντηση. Έχω να σας πω το εξής όμως. Αυτή η πρεμούρα, η επιδημία σχεδόν, των δημοσκοπικών επιχειρήσεων - και μια που μιλάμε για γήπεδα, απηχεί στο παλιό σύνθημα "την ώρα που θα ψάχνετε για αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό", γιατί δεν ψάχνει κανένας για αρχηγό. Ξέρετε γιατί; Γιατί πάμε σε εκλογές σε 15 ημέρες, όπου τα κόμματα πηγαίνουν ξεχωριστά όπως αντιλαμβάνεστε. Είναι ξεκάθαρο και από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις και από το αποτέλεσμα που σας είπα προηγουμένως, ότι εμείς είμαστε το κόμμα το κυρίαρχο της Κεντροαριστεράς -»

Άκης Παυλόπουλος: «Γιατί κάποιοι ανακινούν το σενάριο Τσίπρα, ως ηγέτη;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν ξέρω, έχω αυτή την απορία. Έχω αυτή την απορία. Γιατί δεν περιμένουν οι δημοσκόποι να γίνουν οι εκλογές, κι αν θέλετε μετά να καταγράψουν τις εντυπώσεις».

Άκης Παυλόπουλος: «Θέλουν να ρίξουν τον κύριο Κασσελάκη;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Τζάμπα τρώνε τα λεφτά τους. Εγώ αυτό δεν το κατανοώ. Έχω αυτή την απορία. Τέτοια πρεμούρα πριν από την καταγραφή οποιουδήποτε αποτελέσματος, να γίνονται δήθεν δημοσκοπήσεις για τον απερχόμενο ηγέτη της Κεντροαριστεράς, στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί».

Άκης Παυλόπουλος: «Άρα, κάτι συμβαίνει».

Δημήτρης Οικονόμου: «Κάποιοι τον υπονομεύουν, επομένως».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Άρα, υπάρχει από πίσω ένα σύστημα, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά να σας πω όμως, δεν δικαιολογείται -».

Άκης Παυλόπουλος: «Να τον ρίξει».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Όχι, δεν το ξέρω. Δεν δικαιολογείται όμως για εμένα αυτή η πρεμούρα, πριν καταγραφεί ένα αποτέλεσμα στην κάλπη, να ψάχνουμε να βρούμε τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς.»

Δημήτρης Οικονόμου: «Άρα ηγέτη έχετε λέτε. Με αυτόν θα πάτε».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ηγέτη έχουμε και δεν ψάχνουμε για άλλον, ξέρετε γιατί; Γιατί εμάς αυτό που προέχει στην προκειμένη περίπτωση, είναι να πέσει ο Μητσοτάκης για να σωθεί η χώρα».