Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στα σενάρια περί διεργασιών για την ενοποίηση της κεντροαριστεράς, με πρωταγωνίστρια τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Η κ. Τζάκρη, προσπαθώντας να απαντήσει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος μίλησε για «τα "κουμάσια" που θα απαρτίζουν τον νέο πολιτικό φορέα που προετοιμάζεται για το 2027», προχώρησε σε μία αιχμηρή ανάρτηση. Κατηγόρησε τον γ.γ. του ΚΚΕ ότι με τη φράση του αυτή επιτέθηκε στους «υπό συγχώνευση αριστερούς».

Στην ανάρτησή της, η κ. Τζάκρη ανέφερε: «Ο κ. Κουτσούμπας παλεύει ανάμεσα στην αυθεντική λαϊκή ευρηματικότητα του Χαρίλαου Φλωράκη και στην φιλολογική αυστηρότητα της Αλέκας Παπαρήγα. Παρότι ο ίδιος έχει κλείσει μια δεκαετία στη θέση του, αναζητεί ακόμη το προσωπικό του στυλ. Αποκάλεσε, σήμερα, τους υπό συγχώνευση αριστερούς "κουμάσια" μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου».

Στην γραμματεία της ελληνικής αριστεράς η λέξη "κουμάσια" απαντάται στον Λουντέμη αλλά και στο διήγημα του Βασίλη Ρώτα: "Οι ροδιές της Ζήρειας": ... «όταν βλέπουν τα γουρούνια τους να τραβούν κλαριά μέσα στα κουμάσια τους λένε θα κακοκαιρίσει» μας πληροφορούσε ο μεταφραστής του Σαίξπηρ κι αναφερόταν στα αγροτικά διώροφα κτίσματα που στο ισόγειο στέγαζαν το γουρούνι και στον απάνω όροφο τις κότες. Περιμένουμε εναγωνίως τις περαιτέρω αναλύσεις του κ Γραμματέα».