Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, όμως αυτό αφορά τους πάντες, πλην της κομμουνιστικής Αριστεράς, η οποία επιμένει στο… 1917! Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πετάχτηκε μέχρι τη «σοσιαλιστική» Κούβα, όπου ο κόσμος πεινά και όπου από το 2021 κρατείται φυλακισμένος πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών (κατά την κυβέρνηση «αντεπαναστάτες» και «πράκτορες της CIA»), οι οποίοι «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής τους.

Τι κι αν λέει η διεθνής οργάνωση Human Rights Watch πως η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της Αβάνας «συνεχίζει να καταπιέζει και να τιμωρεί σχεδόν όλες τις μορφές διαφωνίας και δημόσιας κριτικής, καθώς οι Κουβανοί υπομένουν μια τρομερή οικονομική κρίση που επηρεάζει τα δικαιώματά τους».

«Σοσιαλιστικά» βασανιστήρια

Τι κι αν λέει η διεθνής οργάνωση Human Rights Watch πως «εκατοντάδες επικριτές και διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών που βγήκαν στους δρόμους τον Ιούλιο του 2021, παραμένουν αυθαίρετα κρατούμενοι. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν το 2023, πυροδοτούμενες από μπλακ άουτ, ελλείψεις και την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης. Οι Κουβανοί συνέχισαν να εγκαταλείπουν τη χώρα σε άνευ προηγουμένου αριθμούς… Η κυβέρνηση συνέχισε να χρησιμοποιεί την αυθαίρετη κράτηση για να παρενοχλήσει και να εκφοβίσει επικριτές, ανεξάρτητους ακτιβιστές, πολιτικούς αντιπάλους και άλλους… Δύο χρόνια μετά τις διαδηλώσεις του Ιουλίου του 2021, τις μεγαλύτερες από την κουβανική επανάσταση, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα μέτρησαν πάνω από 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων άνω των 70 γυναικών, ακόμα πίσω από τα κάγκελα... Πολλοί κρατούνταν κατά καιρούς σε απομόνωση. Μερικοί υπέστησαν κακομεταχείριση και σε ορισμένες περιπτώσεις βασανιστήρια».

Βασανιστήρια! Η απανθρωπιά του ολοκληρωτισμού… «Σοσιαλισμός», όχι παίζουμε. Για το καθεστώς της Αβάνας, τους θιασώτες αυτούς της «δικτατορίας του προλεταριάτου», η δημοκρατία και η ελευθερία έκφρασης είναι έννοιες «αντεπαναστατικές», συνδεδεμένες με τον τρισκατάρατο καπιταλισμό.

Είμαστε σίγουροι πως οι άνθρωποι της κουβανικής κομμουνιστικής νομενκλατούρας που είδε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ περνούν μια χαρά, μιας και τα βάσανα σε αυτές τις χώρες συνήθως αφορούν στο πόπολο.

Φυσικά, ακούστηκαν στις συζητήσεις τα ίδια που ακούγονται εδώ και δεκαετίες για την «επιθετικότητα» των ΗΠΑ και για την «ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στην Κούβα». Είπαμε, διαχρονικά για τα πάντα φταίει το αμερικανικό εμπάργκο. Μα δεν βαριούνται να λένε τα ίδια; Τώρα, γιατί οι Κουβανοί εγκαταλείπουν συνεχώς και κατά χιλιάδες τον «σοσιαλιστικό παράδεισο» με σχεδίες ή άλλους τρόπους για τις ΗΠΑ, εν γνώσει τους ότι κινδυνεύουν να καταβροχθισθούν στη μέση του ωκεανού από καρχαρίες, αυτό μην το ρωτάτε, καθώς μένει αναπάντητο.

Φανταστείτε τι έχουν περάσει οι άνθρωποι! Την αντίστροφη διαδρομή την έχουν κάνει μόνο μερικοί τρομοκράτες και δολοφόνοι, οι οποίοι καταζητούνται στις ΗΠΑ.

Ο εχθρός… ιμπεριαλισμός

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, πάντως, στάθηκε «βράχος» και δούλεψε στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης των σχέσεων του ΚΚΕ με το ΚΚ της Κούβας. Οπως διαβάζουμε, «αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό η ακλόνητη θέση του ΚΚΕ απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση». Είπε και άλλα, αλλά μη σας κουράζουμε με την ακατανόητη στους πάρα πολλούς διάλεκτο του Περισσού και του παράλληλου κόσμου του. Είμαστε στην εποχή που το παλιό σύνθημα «Cuba Libre» παραπέμπει τους περισσότερους σε ένα φοβερό και τρομερό κοκτέιλ με ρούμι, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι μας. Τα υπόλοιπα αφορούν μόνο το ΚΚΕ και μερικούς των συνιστωσών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς των Εξαρχείων, οι οποίοι κοιμούνται κάτω από πορτρέτα του Τσε Γκεβάρα και ονειρεύονται «επαναστάσεις» και φλεγόμενα κτίρια.

Τον περασμένο Μάρτιο, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν εκ νέου στους δρόμους στο Σαντιάγκο της Κούβας, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της νησιωτικής χώρας, ζητώντας τροφή και ηλεκτρικό ρεύμα. Για την κυβέρνηση της Αβάνας, πίσω από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κρύβονται, ποιοι άλλοι, η CIA και οι Κουβανοί εξόριστοι στη Φλόριντα.

Αυτό έγραψε στα κοινωνικά μέσα στις 18 Μαρτίου ο ίδιος ο κομμουνιστής Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, «υπογραμμίζοντας» πως «ο διαβόητος θίασος θέλησε να βγει χθες να χορέψει με τον πόνο των Κουβανών. Μέτριοι πολιτικοί και δικτυωμένοι τρομοκράτες παρατάχθηκαν από τη Νότια Φλόριντα για να ζεστάνουν τους δρόμους της Κούβας με παρεμβατικά μηνύματα και εκκλήσεις για χάος». Πάλι καλά που παραδέχονται τον «πόνο». Σημειώστε ότι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης στο νησί φτάνουν πια πολλές φορές σε διάρκεια τις 18 ώρες. Ο πληθωρισμός στη χώρα είναι ανεξέλεγκτος, τη στιγμή μάλιστα που ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 16 δολάρια, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων. Με λίγα λόγια, σοσιαλισμός.