Για ακόμα μία φορά κατά την προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χρησιμοποίησε το παράδοξο επιχείρημα για ισχυρό ΚΚΕ για μήνυμα καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο «αντιευρωπαϊστής» Δημήτρης Κουτσούμπας, ουσιαστικά ζητάει την στήριξη του εκλογικού σώματος, προκειμένου να έχει δύναμη σε έναν θεσμό, με τον οποίο ιδεολογικά είναι αντίθετος.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις κάλπες των ευρωεκλογών, από την Πάτρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι «κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεστε: Στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους».

Αναφερόμενος στην σταθερότητα, με την οποία, όπως σημείωσε «εκβιάζει τον λαό η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης», ένα πράγμα σημαίνει: να μπορεί ανενόχλητη να κλιμακώσει τα αντιλαϊκά μέτρα την επόμενη μέρα».

Η αποχή είναι τελικά «λευκή επιταγή»

Για το ενδεχόμενο χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες, σημείωσε ότι «η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική. Γι' αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης, πουθενά στον κόσμο, από το υψηλό ποσοστό της αποχής.

Και κάλεσε τους πολίτες για μαζική συμμετοχή και ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας το κόμμα ως διαχρονικό αντίπαλο της πολιτικής αυτής. Και πρόσθεσε: «Να τους βάλουμε όλους αυτούς σε περιπέτειες, σε περιδίνηση για να μπορέσει ο λαός να ανασάνει, να βγει δυναμικά στο προσκήνιο. Μόνο έτσι μπορεί να κοπεί πραγματικά ο αέρας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να δεχθεί πλήγμα η αλαζονεία τους, πρέπει πρώτα από όλα να δεχτεί πλήγμα, να αποδοκιμαστεί, η πολιτική τους, η πολιτική της ΕΕ».

Το κομμουνιστικό παραλήρημα 

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος για πιο επιθετικούς αγώνες για κάθε ανάγκη των εργαζομένων, για να αποσπάσουμε περισσότερες κατακτήσεις σήμερα και να δυναμώσει η προοπτική για τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν τις εκλογές στη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Να ρίξετε στην κάλπη το μόνο ψηφοδέλτιο που γράφει με μεγάλα γράμματα: «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» και «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Και αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς».

Σημείωσε επίσης ότι ο λαός πρέπει να είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα δικά του χέρια, με τη δική του εξουσία, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και κατέληξε: «Να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα ήθελαν να είχαν ξεμπερδέψει με όλα αυτά, να μην ακούγονται καν, να μην αμφισβητεί κανείς τις βασικές επιλογές τους. Αλλά δεν τους έχει περάσει και ούτε πρόκειται. Γιατί εδώ υπάρχει δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και την Κυριακή θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο».