Για ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό εκφυλισμό συνολικά του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δηλώσεις του στο mega, σημειώνοντας ότι η πορεία σε αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει πριν από τον εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και επιταχύχθηκε με την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

«Το σίγουρο είναι πως δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά. Αριστερά δεν ήταν το lifestyle, η επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου αλλά αγώνας δίπλα στους εργάτες. Μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό πλέον, δεν το βρίσκεις σε άλλο κόμμα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος δε στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Να λέει πως είναι ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ; Τι διάολο Αριστερός είναι αυτός; Να μιλάει για δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ ακόμα και σήμερα;».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, η οποία δείχνει, όπως είπε, πως «υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και τις τελευταίες μέρες έτσι ώστε να πάνε όλοι να ψηφίσουν». Εκτίμησε δε ότι κυριαρχεί μια «αποστροφή για το κλίμα που υπάρχει σε αυτές τις εκλογές. Λίγο η συζήτηση για ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλον, από πού τα βρήκε, είναι αποκρουστικό και επιδρά στην αποστροφή. Δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας».