Ένας σπαρταριστός διάλογος προέκυψε νωρίτερα, κατά τη συνέντευξη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Κληθείσα να σχολιάσει εάν ήταν γόνιμη πρακτική, να αποκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης, τον Νίκο Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενο πρόεδρο» -στο πλαίσιο του ενδεχόμενου δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα-, η κυρία Τζάκρη θέλησε να αποδώσει την πόλωση και την τοξικότητα στην... κυβέρνηση! Τώρα με ποιον ακριβώς τρόπο η επηρεάστηκε από την «πόλωση και τοξικότητα της κυβέρνησης» ο Στέφανος Κασσελάκης, με συνέπεια να αποκαλέσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «εκβιαζόμενο», μόνο η κυρία Τζάκρη το ξέρει. Συνειδητοποιώντας ότι το επιχείρημα, μάλλον «μπάζει» η κυρία Τζάκρη θέλησε να υπερασπιστεί τον χαρακτηρισμό, αποδίδοντάς τον σε χαρακτηρισμό ο οποίος βασίζεται σε στέρεα επιχειρήματα, αντιπαραβάλλοντας ότι, εάν ήταν προσωπική επίθεση, θα είχε την μορφή του «είσαι αστείος, είσαι γελοίος, είσαι μη-σοβαρός και δεν συζητάω μαζί σου». Με τη δεύτερη θέση της κυρίας Τζάκρη, η δημοσιογράφος συμπέρανε ότι «καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε με το "εκβιαζόμενος". Αυτό καταλαβαίνω», με την κυρία Τζάκρη να αποποιείται την ίδια στιγμή το συμπέρασμα, λέγοντας ότι «Αυτό είναι δικό σας, αυθαίρετο συμπέρασμα»! Άρα είτε πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό, ο οποίος εμπεριέχει τα στοιχεία της ατεκμηρίωτης προσωπικής επίθεσης και έχει δίκιο η δημοσιογράφος, είτε είναι πράγματι ένας τεκμηριωμένος πολιτικός χαρακτηρισμός και θα πρέπει να τον υιοθετεί και η κυρία Τζάκρη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν ισχύει τίποτε από τα δυο! Αν κάποιος βγάλει άκρη, να ειδοποιήσει και εμάς.
Ενδιαφέρον όμως έχει η επίθεση της κυρίας Τζάκρη προς τη δημοσιογράφο και τον ραδιοφωνικό σταθμό, επειδή δεν την ρώτησε τίποτε για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος είχε λάβει χώρα λίγο νωρίτερα. Η δημοσιογράφος απολογήθηκε από την αρχή που περιορίστηκε το χρονικό πλαίσιο της συνέντευξης, λόγω της έκτακτης είδησης, όμως η κυρία Τζάκρη είπε με δηκτικό τρόπο «οι άνθρωποι σχολιάζουν τα τρέχοντα γεγονότα, όταν βγαίνεις σε ένα ραδιόφωνο ζωντανό», με την δημοσιογράφο εμφανώς εκνευρισμένη να τη διακόπτει και να της απαντά «κυρία Τζάκρη, όταν γίνετε αρχισυντάκτης της εκπομπής μου, μπορείτε να μου υποδεικνύετε τι θα θίγω. Σας ευχαριστώ, καλημέρα σας». Όπως όλα δείχνουν, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ξεχάσει τα παλιά τους χούγια, να κάνουν επιθέσεις στον Τύπο, ακόμη και όταν ο περιορισμός του χρόνου μιας συνέντευξης, γίνεται λόγω αντικειμενικού κωλύματος. Και το κερασάκι στην τούρτα: οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, έχουν κάνει σημαία τους την «ελευθερία του Τύπου» με το αφήγημα «θέση 107 στην κατάταξη ελευθερίας του Τύπου», στην έκθεση της ΜΚΟ «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα». Τόσο πολύ κόπτονται.
Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη
Νίκη Λυμπεράκη: «Θεωρείτε ότι ήταν δόκιμο, ήταν εύστοχο, είναι μια γόνιμη πρακτική ο πρόεδρός σας να λέει εκβιαζόμενο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;»
Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν ήταν δική μας πολιτική επιλογή, αυτό θέλω να σας εξηγήσω. Την πόλωση και την τοξικότητα στον πολιτικό λόγο την έφερε η κυβέρνηση, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης -»
Νίκη Λυμπεράκη: «Η κυβέρνηση φταίει που είπε ο Κασσελάκης "εκβιαζόμενο" τον Ανδρουλάκη; Η κυβέρνηση φταίει για αυτό;»
Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτός ο χαρακτηρισμός που λέτε, απαντάει σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό γεγονός. Δεν είναι προσωπικός χαρακτηρισμός, "είσαι αστείος, είσαι γελοίος, είσαι μη-σοβαρός"».
Νίκη Λυμπεράκη: «Ποιο είναι το πολιτικό γεγονός; Λέτε ότι εκβιάζεται πολιτικός αρχηγός».
Θεοδώρα Τζάκρη: «Όχι, απαντάει στο εξής πολιτικό γεγονός: γιατί ο κύριος Ανδρουλάκης, αφού πραγματικά είναι το θύμα υποκλοπών του κυρίου Μητσοτάκη, δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατά του κυρίου Μητσοτάκη, σε αυτό απαντάει. Όμως, δεν είπε κανέναν ότι είναι γελοίος, είναι αστείος, είναι μη-σοβαρός και "δεν συζητώ μαζί σου". Αυτό κυρία Λυμπεράκη, είναι τοξικός λόγος και προσωπικός χαρακτηρισμός. Το άλλο που λέτε, είναι ως συνέπεια μιας πολιτικής πράξης, προηγούμενης. Είναι διαφορετικό πράγμα -έχω μάθει τόσα χρόνια στην πολιτική- το να αποδίδω χαρακτηρισμούς στη βάση επιχειρημάτων και αλλιώς να επιτίθεμαι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς».
Νίκη Λυμπεράκη: «Εντάξει, καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε με το "εκβιαζόμενος". Αυτό καταλαβαίνω».
Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτό είναι δικό σας, αυθαίρετο συμπέρασμα».
Νίκη Λυμπεράκη: «Σας ευχαριστώ κυρία Τζάκρη, είναι 12:00»
Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν μου ζητήσατε ένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό, έγινε μόλις ανασχηματισμός, κυρία Λυμπεράκη».
Νίκη Λυμπεράκη: «Με χαρά αν θέλετε να τα πούμε τη Δευτέρα, σας απολογήθηκα γιατί καθυστερίσαμε πράγματι να συνδεθούμε λόγω του ανασχηματισμού. Αν θέλετε δεκαπέντε δευτερόλεπτα, παρακαλώ».
Θεοδώρα Τζάκρη: «Ένα λεπτό, οι άνθρωποι σχολιάζουν τα τρέχοντα γεγονότα, όταν βγαίνεις σε ένα ραδιόφωνο ζωντανό και τόσο πραγματικά -»
Νίκη Λυμπεράκη: «Κυρία Τζάκρη, όταν γίνετε αρχισυντάκτης της εκπομπής μου, μπορείτε να μου υποδεικνύετε τι θα θίγω. Σας ευχαριστώ, καλημέρα σας».