Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης,σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Κωστής Χατζηδάκης και ζητά να έλθουν άμεσα στη Βουλή για συζήτηση οι προτάσεις νόμου του κόμματός του για την ακρίβεια και τη φορολογία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας τους για αποφυγή της συζήτησης -αγνοώντας εντέχνως την κωλοτούμπα της Θεοδώρας Τζάκρη- . Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) έχει δικαιώσει την κοστολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι νόμοι που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών πρέπει να συζητούνται στη Βουλή.

Πρίν λίγες ημέρες, ο Νίκος Παππάς είχε δεχτεί την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για αναλυτική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ωστόσο, τώρα η Κουμουνδούρου φαίνεται να αλλάζει γνώμη. Η Θεοδώρα Τζάκρη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς δεν επιφέρει κόστος για μισθό, σύνταξη ή όφελος σε κάποιο πρόσωπο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απάντησε ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 73 παρ. 3), καμία πρόταση νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή εφόσον συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος, όπως δείχνει η έκθεση του ΓΛΚ επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.