Την περασμένη Δευτέρα διάβασα ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου στο newsit.gr με τίτλο «Στέφανος Κασσελάκης: Happy end για την “περιπέτεια” με την Osios LLC και τη δικαστική διαμάχη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η Osios LLC δικαιώθηκε στο πρώτο στάδιο των διεκδικήσεών της, μετά από δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το δικαστήριο του Ντελάγουερ στις ΗΠΑ αρνήθηκε την προσπάθεια της Tiptree, Inc. και της Tiptree Marine LLC να απορριφθεί η εναντίον τους αγωγή από την Osios για παραβιάσεις στη μεταξύ τους συμφωνία». Περαιτέρω, στο ρεπορτάζ υπάρχει λεπτομερές ιστορικό της δικαστικής διαμάχης, δείγμα ενδελεχούς ερεύνης της πολύπειρης δημοσιογράφου.

Με μια προσεκτική ανάγνωση, ωστόσο, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται δεν υπάρχει ούτε «happy end» ούτε κάποια «δικαίωση». Το δικαστήριο απλώς απέρριψε την αίτηση της Tiptree να κριθεί η αγωγή της Osios απαράδεκτη. Ετσι, εφόσον το δικαστήριο έκρινε το παραδεκτό αυτής, θα προχωρήσει η εκδίκαση της υποθέσεως και μόλις έχουμε απόφαση θα μπορέσουμε να μιλήσουμε –ενδεχομένως– για «happy end» και «δικαίωση». 

Γι’ αυτό άλλωστε δεν «σήκωσε» επικοινωνιακά το θέμα ο –πάντα λαλίστατος– πρόεδρος Στέφανος. Πάντως, μιας και ήρθε η συζήτηση ξανά στα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου, να σας ενημερώσω ότι ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν έχει να κάνει ούτε με το «ίδρυμα» που σκοπεύει να φτιάξει για να καταπολεμήσει στην Ακροδεξιά (sic), ούτε με επισκέψεις σε ιδρύματα της ομογένειας. Πρωτίστως έχει να κάνει με την τακτοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, διότι η καταληκτική προθεσμία υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης πλησιάζει...