Τα -ομολογουμένως αναμενόμενα- μαύρα σύννεφα στη σχέση του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη φαίνονται να πλησιάζουν, καθώς ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, άφησε να εννοηθεί ότι αφενός υπάρχει περίπτωση να μην είναι προσκεκλημένος ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στα μέσα του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει εάν η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της πρώτης γραμμής, είναι καλεσμένοι στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «είναι αυτονόητο», ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα, ότι μιλάει μόνο για τον εαυτό του και για κανέναν άλλο. Δηλαδή, μόνο αυτονόητη δεν είναι η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, στην εν λόγω εκδήλωση, κλείνοντας το μάτι σε όσους θεωρούν ότι η «αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα» θα ξεκινήσει από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα 6 ημέρες μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών. Συνεπώς, εάν τα αποτελέσματα δεν φτάσουν τον πήχη που έχει θέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί δημοσίως ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει το σχόλιο του Γιώργου Τσίπρα, ότι «από όλη την περιοδεία που έχω κάνει σε μεγάλο μέρος της χώρας, νομίζω ότι είναι πλειοψηφικό το αίτημα σε ανθρώπους, που είτε θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, είτε δεν ψηφίζουν κανέναν απ' τους δυο -και αυτός είναι πιο πολύς κόσμος ακόμα-, το αίτημα να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες στον χώρο της προοδευτικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς», το οποίο ήταν και η αφορμή να ρωτήσει η δημοσιογράφος το πώς φαίνεται στον Γιώργο Τσίπρα, ότι ο εξάδελφος και πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται στη δημοσκόπηση της GPO ως ο καταλληλότερος ηγέτης μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς. Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «Ο Αλέξης ο Τσίπρας, νομίζω ότι έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια προοπτική. Είναι παρών, είναι ενεργός και ο περισσότερος κόσμος θέλει μια ενεργό επαναφορά του στην πολιτική, με όποιο τρόπο γίνει αυτό». Συνεπώς, οι συγκεκριμένες δυο απαντήσεις στην ουσία είναι μια προαναγγελία του «στρατοπέδου Τσίπρα», ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Η μοναδική αναγκαία συνθήκη, προκειμένου ο «ψυχρός πόλεμος» να μετατραπεί σε «θερμό», είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να περάσει κάτω από τον πήχη του 17,8% - κάτι το οποίο δεν φαίνεται να καταφέρνει δημοσκοπικά μέχρι στιγμής. Ο Ιούνιος προβλέπεται να έχει πολλές εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυριακή, κοντή γιορτή...

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Νίκη Λυμπεράκη: «Δημοσιεύτηκαν στα Παραπολιτικά, τα αποτελέσματα μιας έρευνας της GPO, για τον ηγέτη μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς. Στην πρώτη θέση είναι ο κύριος Τσίπρας με 16%, δευτερός με 13% ο κύριος Ανδρουλάκης, τρίτος ο κύριος Κασσελάκης με 10,5%. Θα ήθελα το σχόλιό σας και θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω, εάν θα δούμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εσάς όλους, τα στελέχη της πρώτης γραμμής, στην πρωτοβουλία Τσίπρα - Ζάεφ, στις 17 Ιουνίου».

Γιώργος Τσίπρας: «Το τελευταίο νομίζω ότι είναι αυτονόητο, αλλά το βασικό ζήτημα είναι -»

Νίκη Λυμπεράκη: «Είναι αυτονόητο, εννοείτε, ότι θα είναι ο κύριος Κασσελάκης και τα στελέχη της πρώτης γραμμής, στην εκδήλωση του κυρίου Τσίπρα».

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι, όχι. Απαντάω για τον εαυτό μου. Για τον εαυτό μου απαντάω, δεν ξέρω κάτι άλλο. Από όλη την περιοδεία που έχω κάνει σε μεγάλο μέρος της χώρας, νομίζω ότι είναι πλειοψηφικό το αίτημα σε ανθρώπους, που είτε θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, είτε δεν ψηφίζουν κανέναν απ' τους δυο -και αυτός είναι πιο πολύς κόσμος ακόμα-, το αίτημα να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες στον χώρο της προοδευτικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς, που είναι παραπάνω κατά τη γνώμη μου -»

Νίκη Λυμπεράκη: «Πώς το ακούτε, ότι είναι στην πρώτη θέση ο κύριος Τσίπρας και να κλείσουμε με αυτό».

Γιώργος Τσίπρας: «Ο Αλέξης ο Τσίπρας, νομίζω ότι έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια προοπτική. Είναι παρών, είναι ενεργός και ο περισσότερος κόσμος θέλει μια ενεργό επαναφορά του στην πολιτική, με όποιο τρόπο γίνει αυτό».