Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν λέει ψέματα. Απλά, όπως ομολόγησε ο ίδιος, δεν λέει όλη την αλήθεια όταν δεν θέλει να πει κάτι. Δεν έχει ίσως ακούσει πως οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα μεγαλύτερα ψέματα, όμως και μόνο η ομολογία του ότι δεν λέει όλη την αλήθεια είναι αρκετή…

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα από το σπίτι του στις Σπέτσες πριν πάει στο Ισραήλ και τα κάνει… μπάχαλο μόνο και μόνο για να δει τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής και να βάλει πόντους στο αριστερόμετρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής και αποκαλυπτικός.

Γ. Λιάγκας
: Ψέματα λες;

Στ. Κασσελάκης
: Όχι. Απλά δεν λέω όλη την αλήθεια εάν δεν θέλω να πω κάτι

Γ. Λιάγκας
: Γιατί να κρύβεις όλη την αλήθεια;

Στ. Κασσελάκης
: Γιατί μπορεί κάποιος να την εργαλειοποιήσει, μπορεί να τη διαστρεβλώσει, μπορεί να αποπροσανατολίσει. Άρα εάν είναι να μη θέλω να πω κάτι, μπορεί να το υπονοήσω, αλλά εγώ να πω ψέματα για κάτι δεν έχω πει.

Και δεν σταμάτησε εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίσθηκε να δηλώνει ότι δεν δίνει υποσχέσεις που ξέρει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει λέγοντας: «Εάν είχα ανάγκη να δώσω υποσχέσεις για να είμαι στη θέση την οποία είμαι, θα το είχα ήδη κάνει…»

Αλήθεια όμως σε ποια θέση είναι; Αυτή που εξελέγη με 75.000 ψήφους; Τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ; Μα δεν χρειάστηκε να υποσχεθεί τίποτα για να το πετύχει αυτό. Στηρίχθηκε από τους ανθρώπους που έπρεπε και που μετά το μετάνιωσαν (βλ. Αλέξης Τσίπρας), πήρε μια χούφτα ψήφους και γυρνά όλη την Ελλάδα βγάζοντας σέλφι και μοιράζοντας αγκαλιές.

Ενδεχομένως να πιστεύει πως είναι ήδη πρωθυπουργός. Ότι εξελέγη χωρίς να δώσει υποσχέσεις. Ας του πει πάντως κάποιος, προσεκτικά, την αλήθεια. Επίσης αν υποστηρίζει πως τα 45 δισ. που έχει μέχρι τώρα τάξει για όταν γίνει πρωθυπουργός, δεν αποτελούν υποσχέσεις μη υλοποιήσιμες, τότε το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.