Ενδεχομένως ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι ο μοναδικός πολιτικός, ο οποίος πιστεύει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όλοι οι υπόλοιποι -σύμμαχοι και αντίπαλοι- δεν έχουν και τις καλύτερες εμπειρίες από την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα. Την εν λόγω δήλωση την έκανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Γιώργο Λιάγκα, από ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στις Σπέτσες, λίγο πιο μακριά από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν έχει καθημερινή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι μιλάνε μια με δυο φορές την εβδομάδα. Ο δημοσιογράφος επανήλθε ρωτώντας εάν ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να «ξαναγυρίσει στα πράγματα» προκειμένου να «διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς», ο Στέφανος Κασσελάκης είπε μονολεκτικά «όχι», ενώ στην ερώτηση εάν του το έχει πει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πάλι μονολεκτικά «ναι», για να δεχθεί από τον δημοσιογράφο, την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: «τον πιστεύεις;», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά για τρίτη φορά μονολεκτικά, «ναι». Ίσως να ήταν σκόπιμο να ρωτήσει τα στελέχη του κόμματός του, πόσο εύκολα μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον «άφιλο» Αλέξη Τσίπρα. Μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα από την απάντηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης «αυτοδύναμος πρωθυπουργός» στις επόμενες εκλογές

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν θα γίνει πρωθυπουργός και πότε, ο κύριος Κασσελάκης είπε ότι θα γίνει πράγματι πρωθυπουργός, στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα συγκυβερνήσει με κάποιο κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «θεωρώ ότι θα έχουμε αυτοδυναμία», για να συνεχίσει λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό γιατί «έχουν προσωπικές ατζέντες, νομίζω φάνηκε ξεκάθαρα αυτό». Βέβαια, το ερώτημα είναι κατά πόσο πιστεύει ο ίδιος, ότι ένα κόμμα που αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά κινείται πέριξ του 15%, θα καταφέρει να πάρει την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς για να ευοδωθεί τέτοιο ουτοπικό σενάριο, βασική προϋπόθεση είναι να έχει γίνει κάποιο τεράστιο καταστροφικό συμβάν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το καταστροφικό συμβάν που «χρειάζεται» ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερο, από εκείνο που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, με τον Πάνο Καμμένο. Κι αυτό, διότι ο κύριος Κασσελάκης, δεν πείθει πολιτικά κανέναν, καθώς δεν έχει στην ουσία πολιτικό λόγο. Μέχρι να τον αποκτήσει και να ξεκινήσει να πείθει σιγά-σιγά τον κόσμο για τις ικανότητές του, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα, από μόλις τρία χρόνια. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να «ξορκίζει» από τώρα την περίπτωση της συγκυβέρνησης με άλλα κόμματα της (κέντρο)Αριστεράς, προκειμένου να την φέρει τελευταία στιγμή στο τραπέζι, ως έναν «άσσο στο μανίκι», υλοποιώντας έτσι το όραμα του Αλέξη Τσίπρα για την «πολιτική τερατογένεση». Όμως, όσοι κάνουν τέτοιου είδους σενάρια, μάλλον «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».