Το άφαντο «πόθεν έσχες» του προέδρου Στέφανου έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Και μπορεί ο Νάσος Παπαργυρόπουλος να επιχείρησε να καλύψει τον κολλητό του, λέγοντας πως «είναι σίγουρα θέμα χρόνου ότι δεν το έχει καταθέσει, πού να προλάβει να τα κάνει όλα; Τα έχει πάρει όλα στις πλάτες του», ωστόσο ο Κώστας Χρυσόγονος ήταν πιο πεζός: «Ο Κασσελάκης λέει ψέματα για την ιστορία της οικογένειάς του. Δεν δίνει καμία εξήγηση για τα χρήματα που προφανώς διαθέτει και επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Και από άποψης πολιτικής, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Από τα παλιά

Στον ΣΥΡΙΖΑ πίνουν γουλιά γουλιά το πικρό ποτήριον του άφαντου «πόθεν έσχες» του ευειδούς προέδρου. Η γνωστή πηγή μου στην Κουμουνδούρου με ενημέρωσε ότι ήδη έχει γίνει θέμα σε πηγαδάκια ο τρόπος που χειρίστηκαν ως κυβέρνηση, σε κεντρικό επίπεδο, την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Γκίκα Χαρδούβελη. Ο Χαρδούβελης, ενόσω ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Παπαδήμου, κατέθεσε «πόθεν έσχες» με καθυστέρηση πέντε μηνών και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Αθωώθηκε μεν, αλλά το 2017 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση, η οποία κατέληξε στον κάλαθο, μιας και ο Χαρδούβελης αθωώθηκε ξανά.

Μπακάλικο

Οταν ο Στέφανος διεκδικούσε την είσοδό του στην πολιτική και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι γνωστά… τζιμάνια του κόμματός του είπαν «βγες και πες ότι είσαι πάμπλουτος εφοπλιστής και δεν βλέπεις την πολιτική ούτε ως επάγγελμα ούτε για να πλουτίσεις». Ο Στέφανος το θεώρησε έξυπνη ιδέα και εμφανίστηκε τότε στον Σταύρο Θεοδωράκη και δήλωσε με στόμφο πάμπλουτος εφοπλιστής, χωρίς καμία ανάγκη να ξαναδουλέψει στη ζωή του. Οταν στη συνέχεια αντελήφθη ότι αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, άρχισε να τα γυρίζει και να λέει «έχω περάσει οικονομικές δυσκολίες και ό,τι λεφτά έχω προέρχονται από ρευστοποιήσεις εταιρικών μεριδίων από το 2022 και μετά». Και κάπως έτσι, στις συνεχείς επικρίσεις για το άφαντο «πόθεν έσχες» του, ο ευειδής Στέφανος εκνευρίζεται μεν, αλλά δεν απαντά. Προτιμά να ασχολείται με βιολογικά ελαιόλαδα και την τιμή της φέτας ανά συσκευασία, κάνοντας ΤikΤok μέσα σε σούπερ μάρκετ και μπακάλικα.