Το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα. Και σε ό,τι αφορά τον χρόνο δημοσιοποίησής του αλλά και ως προς το… περιεχόμενό του. Προς το παρόν, απ’ όσα έχει πει, έχει μπερδέψει τους πάντες και για τα… αστακοκάραβα και για τους… όσιους και για τις δικαστικές διαμάχες του στη Νέα Υόρκη.

Η τελευταία σχετική αναφορά έχει γίνει από τη Βούλα Κεχαγιά που είχε αναφέρει πως το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα δημοσιοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, αν και μια ημέρα πριν από τη δήλωση αυτή ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επισημάνει πως έχει δυνατότητα να το καταθέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου – έχει δοθεί παράταση
ως προς την ημερομηνία αυτήν.

Μόνο που αφού θέλει να είναι διαφανής όπως λέει, μπορεί να το δημοσιοποιήσει. Όχι να το καταθέσει. Έτσι ώστε να απαντά και στο ΚΚΕ και να δηλώνει άνετα ότι δεν έχει κάτι να φοβάται. Επίσης έχει και έναν ακόμη σημαντικό λόγο να το κάνει: να δείξει πως πράγματι έχει μια επιχειρηματική σταδιοδρομία, αυτήν που διαρκώς επικαλείται.

Ξεκάθαρη, όμως, με όλα τα χαρακτηριστικά που αφορούν για παράδειγμα αγοραπωλησίες όπως αυτή που φέρεται να τον οδήγησε σε ρήξη με την εισηγμένη εταιρεία στην οποία ήταν υψηλόβαθμο, όπως λέει, στέλεχος και από την οποία ζητεί… δεδουλευμένα.

«Ένα από αυτά τα οποία προσδοκώ να κάνουμε είναι, όταν με τη βοήθεια του κόσμου και αν ο κόσμος με τιμήσει να είμαι πρωθυπουργός του, όσα έχω μάθει από την επιχειρηματική μου σταδιοδρομία –ισολογισμούς, γραμμή-γραμμή να ελέγχω τα πάντα– θα το κάνω για το κράτος» δήλωσε στην ΕΡΤ, μπερδεύοντας ενδεχομένως τον ρόλο του πρωθυπουργού με αυτόν του… ορκωτού λογιστή.

Όπως και να έχει, ας μας πει για τη σταδιοδρομία αυτή. Ή, μάλλον, ας καταθέσει τα σχετικά… παραστατικά για τα οικονομικά, εταιρικά και… περιουσιακά στοιχεία ώστε να δούμε πώς εμφανίζεται σχετικά «ευκατάστατος τα 2-3 τελευταία χρόνια» όπως τώρα δηλώνει.

Πάντως, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ένα θέμα με την οικονομία γενικά το έχουν. Είναι, πώς να το κάνουμε, το… ατού τους.