Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην... εκπνοή. Ετσι, κανένας δεν πρόλαβε να καταλάβει ποιος είναι και τι θέσεις έχει και τελικά κέρδισε (βοήθησε και το νεύμα Τσίπρα). Κάτι ανάλογο προσπαθεί να κάνει με το περίφημο «πόθεν έσχες».

Με εδραία την πεποίθηση ότι δεν θα προλάβουν να επικοινωνηθούν στον κόσμο οι λεπτομέρειες, ίσως και οι αντιφάσεις, επιδιώκει να το δημοσιοποιήσει όσο πιο κοντά μπορεί προς τις κάλπες, καθώς –παρά τα όποια πισωγυρίσματα– δηλώνει ότι θα το κάνει προ των ευρωεκλογών. Αν μπορούσε, θα το κατέθετε ακόμα και το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου, καθώς τυπικά και την υπόσχεσή του θα είχε τηρήσει, αλλά και κανένας δεν θα μπορούσε να το ερευνήσει και να το επικοινωνήσει μέχρι την Κυριακή.

Φυσικά, δεν γνωρίζω αν θα το κάνει, αλλά σίγουρα μην περιμένετε υλικό στις κυριακάτικες εφημερίδες. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι για να το παιδεύει τόσους μήνες, θέλει να κερδίσει χρόνο, ώστε να ολοκληρωθούν διαδικασίες, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι όταν κατατεθεί το «πόθεν έσχες» του δεν θα «μπάζει». Επίσης, είναι άλλο πράγμα η κατάθεσή του και άλλο η δημοσιοποίησή του.

Πάντως εκτιμώ ότι δεν θα κάνει χρήση της διάταξης περί της επίσημης δημοσιοποίησης από τη Βουλή (άρθρο 32 Ν. 5026/2023, εντός τριών μηνών αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος) και θα το δώσει στη δημοσιότητα ο ίδιος. Αδιαμεσολάβητα.