Ο πρόεδρος Στέφανος δήλωσε στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο, με στόχο να αποτελέσει θεσμικό αντίβαρο στον Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης διαφώνησαν ανοιχτά, λέγοντας πως για τον Αλέξη Τσίπρα και τις κινήσεις του μιλάει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλοντας να υπερασπιστεί τον πρόεδρο Στέφανο, η Θεοδώρα Τζάκρη, στον ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να «ρίξει» τον Κασσελάκη με υπόγεια παρέμβασή του στο συνέδριο, «αλλά πήρε την απάντησή του».

Μέσα σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν πληροφορίες που διαρρέονται εντέχνως από την Κουμουνδούρου, που κάνουν λόγο για πλήρη αποκοπή του προέδρου από τα θεσμικά όργανα και απουσία οποιουδήποτε κεντρικού σχεδιασμού, αφού το κόμμα μαθαίνει τις κινήσεις και τις δηλώσεις του προέδρου από… τα κανάλια. Ο μόνος, δε, που φαίνεται να απολαμβάνει όλο αυτό το μπάχαλο είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος δρα και κινείται ως «σκιώδης πρόεδρος», μιας και ο κανονικός, έως το καλοκαίρι του 2027, θα μπαίνει στη Βουλή με «καρτελάκι επισκέπτη».

Παρόλο το μπάχαλο πάντως, όλοι αυτοί ορέγονται την «ενότητα του χώρου» και την ηγεσία του, μπας και –δημοσκοπικά τουλάχιστον– πλησιάσουν κάπως τον Μητσοτάκη και έχουν μια κάποια τύχη στις επόμενες εκλογές. «Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι», θα μου πείτε. Ολο αυτό το σκορποχώρι είναι αμφίβολο εάν θα υπάρχει έως τα Χριστούγεννα, για ποιες εκλογές του 2027 συζητάμε;