Τον παραλογισμό της Αριστεράς θέλησε να καταδείξει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την υποστήριξη της Παλαιστίνης, τη στιγμή που καταπατά κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία δήθεν κόπτεται η Αριστερά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ONE TV και στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό. Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη -όπου και συναντήθηκε με τον... υπουργό Τουρισμού!- ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέδειξε την γενικότερη αντίφαση της Αριστεράς, όπου ενώ στις Δυτικές χώρες κάνουν σημαία τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και είναι υπέρ των πολυκομματικών Δημοκρατιών, ταυτοχρόνως υπερασπίζονται με «νύχια και με δόντια» καθεστώτα τα οποία όχι μόνο καταπιέζουν τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους, αλλά τους σκοτώνουν κιόλας.

Όπως πολύ εύστοχα είπε ο κύριος Γεωργιάδης «υποστηρίζουν την πλευρά εκείνη, που είναι αντίθετη σε όσα υποτίθεται ότι αυτοί πιστεύουν. Δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Να πω κάτι: είσαι ο Κασσελάκης και είσαι παντρεμένος με τον συμπαθέστατο κύριο Τάιλερ και θα ξαναπαντρευτείς τώρα στα Χανιά - να έχουν βίο ανθόσπαρτο να είναι ευτυχισμένοι. Και πας στην Παλαιστινιακή αρχή. Πολύ ωραία. Τους έθεσες το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Παλαιστίνη; Τους το έθεσες;», για να συνεχίσει λέγοντας «αρά εσένα δεν σε απασχολεί ως Κασσελάκη, ότι υποστηρίζεις μια χώρα που τους ομοφυλόφιλους τους πετάει από το παράθυρο; Δεν σε πειράζει αυτό;». Είναι προφανές ότι η υποστήριξη της Αριστεράς προς στην Παλαιστίνη, είναι κληρονομιά της «Αριστερής ορθοδοξίας», από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, καθώς ο Γιάσερ Αραφάτ -σύμφωνα με μαρτυρίες και έγγραφα που έφεραν αποστάτες της ΕΣΣΔ στη Δύση- είχε πολύ στενές επαφές με την KGB -την μυστική υπηρεσία της ΕΣΣΔ- ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Αυτός ο παραλογισμός, εξηγείται εν μέρει με τον εξής τρόπο: μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, οι «ιστορικές συμμαχίες» της Αριστεράς με τον αραβικό κόσμο -καθώς και με τις λατινοαμερικανικές χώρες- έμειναν ανέγγιχτες, δίχως να υπάρχει μια νέα κεντρική ντιρεκτίβα. Μπορεί η Αριστερά στη Δύση να προχώρησε στα θέματα των δικαιωματιστών, όμως δεν υπήρχε πια μια «κεντρική γραμμή» από την ΕΣΣΔ, όπου να μπορεί να θέτει σαφέστατα όρια, ή και να ακυρώνει ακόμη παλαιότερες συμμαχίες, επειδή κάποια αφηγήματα είχαν εξελιχθεί και βρίσκονταν σε κόντρα με τα αξιακά συστήματα αυτών των χωρών. Για αυτό, τα πάντα έχουν παγώσει στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1991, όπου και κατέρρευσε η ΕΣΣΔ. Για αυτό μπορούν με τόση ευκολία να υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια ανθρώπους, οι οποίοι θα πετούσαν κυριολεκτικά τον πρόεδρό τους από τα παράθυρα. Και για αυτό άλλωστε, η κοινωνία δεν πρέπει να δίνει απολύτως καμία σημασία στο τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, διότι πρόκειται πράγματι για παραλογισμούς.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εγώ πάντα πίστευα, ότι η Αριστερά είναι η ιδεολογία των παράλογων ανθρώπων. Αυτό πίστευα από μικρός. Έλεγα "ο λογικός άνθρωπος είναι Δεξιός, ο παράλογος είναι Αριστερός". Γιατί ο Αριστερός πιστεύει στην ουτοπία, σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει».

Σταμάτης Ζαχαρός: «Εντάξει, έχουμε δει και Δεξιούς πολύ παράλογους, βέβαια. Και τώρα τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερο».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εντάξει, μπορεί. Αλλά σε γενικές γραμμές - τι θα πει "πιστεύω στην ουτοπία"; "Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την ιδιοκτησία, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το κέρδος". Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς, δεν τα πιστεύει ούτε η Σταχτοπούτα. Άρα λοιπόν, πιστεύουν σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει. Πάμε να δούμε τώρα την περίπτωση Παλαιστίνης και Ισραήλ. Είσαι η Αριστερά. Η κυρία Δούρου -λέω ένα παράδειγμα, που έχει βγει τώρα πολύ υπέρ- πας και κόβεις τα μαλλιά σου πέρυσι για την ακτιβίστρια στο Ιράν, που τη σκότωσαν οι μουλάδες στον δρόμο, επειδή φαίνονταν τα μαλλιά της. Πας στα gay pride, γιατί θες να προστατέψεις τα συμφέροντα των ομοφυλοφίλων, των ομοφυλοφίλων ανδρών, των λεσβιών -»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Είστε ενάντια στα gay pride;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πολύ υπέρ, μια χαρά. Λέω τώρα, είσαι υπέρ των gay pride, η Ρένα Δούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης, υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και λες είμαι υπέρ των - οκ. Λες είμαι υπέρ της Δημοκρατίας, θέλω πολυκομματική Δημοκρατία, θέλω ελευθερία του λόγου, θέλω όλα αυτά. Μάλιστα. Στη Μέση Ανατολή, αν βάλεις το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή αρχή. Αυτά ποιος απ' τους δυο -»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Τη Φατάχ, όχι τη Χαμάς εννοείτε».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τη Φατάχ λέω. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Και δεν υπάρχουν λιγότερο τρομοκράτες και περισσότερο τρομοκράτες (...) αν κοιτάξεις τον χάρτη, το Ισραήλ προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και είναι υπέρ του gay pride και του γάμου, ή η Παλαιστίνη;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Πρωτοπόρο το Ισραήλ. Το Ισραήλ».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το Ισραήλ είναι υπέρ της πολυκομματικής Δημοκρατίας και του ελευθέρου λόγου, ή η Παλαιστίνη;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Στην Παλαιστίνη δεν γίνονται εκλογές».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν γίνονται εκλογές, έχουν να γίνουν εικοσιπέντε χρόνια. Πολύ ωραία. Αν πας στα ανθρώπινα δικαιώματα τώρα, στην πλευρά των δικαιωμάτων των γυναικών, το Ισραήλ είναι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, ή η Παλαιστίνη;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Που θέλετε να καταλήξετε;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μα υποστηρίζουν την πλευρά εκείνη, που είναι αντίθετη σε όσα υποτίθεται ότι αυτοί πιστεύουν. Δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Να πω κάτι: είσαι ο Κασσελάκης και είσαι παντρεμένος με τον συμπαθέστατο κύριο Τάιλερ και θα ξαναπαντρευτείς τώρα στα Χανιά - να έχουν βίο ανθόσπαρτο να είναι ευτυχισμένοι. Και πας στην Παλαιστινιακή αρχή. Πολύ ωραία. Τους έθεσες το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Παλαιστίνη; Τους το έθεσες;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Φαντάζομαι πως όχι».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Άρα εσένα δεν σε απασχολεί ως Κασσελάκη, ότι υποστηρίζεις μια χώρα που τους ομοφυλόφιλους τους πετάει από το παράθυρο; Δεν σε πειράζει αυτό; Πώς γίνεται;»

Σταμάτης Ζαχαρός: «Αν με ρωτάτε, θα με πείραζε πάρα πολύ».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μα πώς γίνεται να υποστηρίζεις έναν χώρο, που τους ομοφυλόφιλους τους πετάει από το παράθυρο; Πώς γίνεται, να μην σε ενοχλεί;»